|
antibiyotik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
saliç ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Haz 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mar 2021 Saat 09:58 |
Hocam 29 aylik oglumda iki gundur hafif hastalik belirtileri vardi burun akmasi hapsurma oksurme gibi. Oglum iki gun oksurdukten sonra ikinci gunun sonunda aksam 9 dan gece saat 4 e kadar inledi daha once hastalandiginda onu hic inlerken gormemistim. Gece fark ettigimde solunum guclugu yasiyordu sanki kaburgalari cöküp geri yukseliyordu. Dakikada 40 dan fzlaydi solunumu. Hemen acile gittik orada siritini fln dinlediler dr cigere inmis dedi rotgen istedi cigere indigini onunlada teyit etti. hava verdiler 3 saat kadar bizi tuttuktan snra antibiyotik verip yolladir. O geceden snra cocukta solunum guclugu ve inleme durdu. Ama antibiyotigi kullanmak istemedim. Bna kullanmam gerektgni ateside oldgnu aksi halde zatureye cevircegni soyledir. Sizce bn antibiyotigi bosunami kullandim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118921 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"... cigere inmis.." demek, zaten ZATURRE demektir..
Bu durumda, Rontgen'den evvel; Bir "Tam Kan Sayimi" yapilmasi gerekirdi. Eger; yapildi ise, WBC (Lokosit) degerine bakin. 17'den dusuk ise, kesinlikle Zaturre degil, Antibiyotik de gerekmez... Ayrica da, "..akcigere inmis.." gibi bir durum hakikaten olsa idi, yatirirlardi.. Ayrica da, "..akcigere inmis.." durumda, solunum dakikada 60'dan fazla olurdu. Varsa, WBC degerini yazin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|