|
Covid |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Nazli Deniz
Üye
Kayıt Tarihi: 16 Ara 2020 Konum: Eskisehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nazli Deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: CovidGönderim Zamanı: 28 Mar 2021 Saat 20:36 |
|
Hocam merhaba 40 yaşında bayanım. Covid pozitif 3.gundeyim ilaç kullanıyorum. Hafif geçiriyorum. Yalnız çevremde covid olanlar kan sulandırıcı kullanmışlar.Kullanilmali mi nelere dikkat edelim. Evde eşim ve iki çocuğum var.Muhtwmelen eşimde pozitif o öksürüyor test yapilmadi henüz.Teşekkürler iyi aksamlar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 02:26 |
|
Kan sulandiricilar, hastaneye yatanlar icin.
|
|
![]() |
|
bade
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 08:22 |
|
Merhabalar Kadir Bey, ben 35 yaşındayım öğretmenim. Okulda ve farklı ortamlarda çok dikkatli olmama rağmen dün test sonucum pozitif çıktı. Cuma günü akşama doğru birden bire öksürüğüm başladı. Sağ kolumun üst bölümümde de zonklama tarzında bir ağrı oluştu. Ateşim olmadı.
Cumartesi sabah kol ağrım ve öksürüğüm artarak devam etti.Burun tıkanıklığım, boğaz ağrım hiç olmadı. Gün içinde birkaç kez ateşim 37,4 çıktı. Bir defa da çok kısa bir süre 38,1 oldu hemen geri düştü. Hiçbir ağrı kesici , ateş düşürücü kullanmadım
|
|
![]() |
|
bade
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 08:27 |
|
Hocam siz ateş iyidir, vücudun kendini savunduğun göstergesidir dersiniz. Ama ben neredeyse bir defa o da 10 15 dakika ancak süren bir ateş yaşadım. O da en yüksek 38.1 di ve beni etkilemedi bir daha hiç ateşlenmedim. Üşüyüp terlemedim. Acaba vücudum virüsle savaşmıyor mu? Yani bağışıklıpım düşük olabilir mi hocam?
Virüs ciğerlerimi etkilemiş olabilir mi? Ateş düşük olduğu için vücudum savaşamadı ve ciğer tutulumu mu gerçekleşti?Çünkü ciddi sırt ve ciğer ağrım var bölgesel. Nefes alırken, özellikle öksürğrken artıyor.
|
|
![]() |
|
bade
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 11:28 |
|
Hocam özür dileyerek yazıyorum, böyle parça parça göndermiş oldum mesajları.lütfen kusura bakmayın. öksürürken, derin nefes alırken, yürürken dahi arka sol kaburga kemiğimin içinde hep aynı bölge çok ağrıyor. Ateşim ise hiç yok. Ciğer tutulumu gerçekleştiyse ne yapmalıyım? Solunum sıkıntım yok
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 19:04 |
|
Siz; atesinizi suni olarak veya ilaclarla dusurmediniz ve ates kendiliginden dustu ise, bu; vucudunuzun bu mikrobu ciddiye almadigini ve ates cikmasina gerek gormedigini gosterir. Hicbir ilac kullanmayin. Sadece istirahat edin ve bol su/sivi gida alin. Oksuruk; vucudun savunma mekanizmasidir. SAKIN, oksuruk kesici ilac kullanmayin. Sicak su buhari ve ColdMix damla kullanin. |
|
![]() |
|
bade
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Mar 2021 Saat 17:01 |
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Dün sırt ağrım çok artınca hastaneye götürüldüm. Ekg çekildi normal çıktı. Tomografi çekildi sol akciğer altında buzlu cam görüntüsü var dediler.
Akşam saat 20.30 da İçinde vitamin ve antibiyotik olan sarı bir serum ve parol taktılar. Reçete olarak da m... c 400 antibiyotik verdiler. Eve döndüğümüzde 00.15 te antibiyotikten bir tane içtim. Sabah sırtımda yanma ile uyandım. Derilerim yanıyor. Ömce sırtla başladı gün içinde göğüs, kollar, sırtım şeklinde döngüsel olarak cildimin alt katmanında yangı var. Yanık acısı gibi. Cilt yanıgı ama içten. Dışta herhangi bir kızarıklık yok. Ama bazen duruyor bezen tekrar başlıyor yanma acısı. Biraz öncede ağız kenarımda kızarıklıklar oluştu. İlacı kullanalı 17 saat oluyor. Yangı dönüşümlü olarak geliyor . Duş aldım bir fark olmadı. Acaba alerjim mi oluştu ilaca. Prospektüsünde bir sürü yan etkisi var. Beni en çok korkutan ise Stevens Johnson sendromu hocam. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Ne öneriyorsunuz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Mar 2021 Saat 19:12 |
|
Olacak sey degil!! Bu ilac, butun antibiyotiklere direncli olan hastalarda kullanilacak en son ilac!! Kaldi ki,
sizin zaten Antibiyotige ihtiyaciniz YOK.. Pust 2 tukenmez kalem ugruna boyle bir antibiyotigi gereksiz yere yaziyor!! O Antibiyotigi HEMEN kesin, hatta hicbir ilac kullanmayin.. Akciger sorunlari olmayan bir hastada, Rontgende "Buzlu cam" goruntusu OLMAZ. K..larindan uydurmuslar!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|