Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mide
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Mide

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mide
    Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 22:07
Kadir bey merhaba

Kızım 3 yaşında. 100 cm 15 kg.
Son 3 aydır midesi çok ağzına geliyor. (2 yaşına kadar vardı ve düzelmişti şimdi aniden tekrar başladı) 
Geri yutkunuyor anne ağzıma bisey geldi diyor.
Gece mutlaka uykusundan bir kere uyandırıyor midenin bu şekilde gelmesi. Beslenmesinde bir değişiklik yok.
İnanılmaz çok ayran süt yoğurt peynir seviyor. Aslında dengeli de vermeye çalışıyorum çok abartmadan. Ama eşim bu mide olayı için artık doktora gitmeliyiz diyor. Bunun için yapabileceğim ya da dikkat etmem gereken birsey var mıdır. Size danışmadan hareket etmek istemedim.

Birde vücudunun karın ve göğüs bölgesinde iğne ucu gibi sivilceye benzer şeyler var yaklaşık 6 aydır. Bu neden olabilir? Dışarıdan bakınca belli bile olmuyor ama dokunduğumda elime geliyor.

Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 22:56
Reflu olabilir. Bir gosterin. 
Cildindeki olusumlar icin, banyo sonunda Kese yapin, sonucu yazin. 
Yukarı Dön
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 23:01
Kadir bey reflu denmişti 2 yaşında. İlaç vermişlerdi yine ilaç mı kullanmalıyız? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2021 Saat 00:46
Deneyin, zararli ilaclar degil.
Yukarı Dön
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2021 Saat 17:36
Kadir bey merhaba
Bugün reflü şikayeti ile ilgili doktora gittik.
Boy 103 kilo 15.200 gram 3 yaş 1 ay kız çocuk. 
Beslenmemizi sordu anlattım. Kesinlikle kutu süt içmesin dedi.
Önermiyormus. Süt okul başarısını azaltır dedi. Kutu da kansorejendir dedi. Fermente olmuş yoğurt peynir ayran tuketeceksiniz dedi. Günde e az600 ml süt ve süt ürünlerini tükettiğimizi söyledim. Hayır olmaz dedi. Bir kase yoğurt 1 bardak ayran dedi. Yoksa kalsiyum taşları oluşur gibi birseyler anlattı. Reflü için ilaç kullanmaya gerek yok dedi.

Göğüs ve karın bölgesindeki o küçük noktalar için ise isilik dedi. Ama biz gunasiri yikaniriz ve çok ince giydiririm hep sizin yazılarınızla büyüttüm. Yok mümkün değil çok kalın giyinmiş ya da çok koşturuyor dedi. Yazın denize girince geçer dedi.

Siz nasıl derseniz ben ona göre ilerleyeceğim. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2021 Saat 19:04
Bildigin SALAK!! 

"... Önermiyormus. Süt okul başarısını azaltır dedi. Kutu da kansorejendir dedi..."

Bir sorsa idiniz ya! Dunya'da en az sut icen cocuklar Turkiye'de oldugu halde, NIYE daha cok sut icilen 
ulke cocuklari PISA  gibi imtahanlarda basarili oluyorlarda, Turkiye nal topluyor??
Turkiye zeka ortalamasi 11 yas olan bir ulke! Tabii, bunlarin arasindan cikan doktorlar da boyle oluyor.
Sakin benim anlattiklarimdan sasmayin. 
Sut'un kanser yaptigini NEREDE okumus? Hos, bunlar mezun olduktan sonra, Kitap-mecmua okumazlar! 
sakin bu SAHTEKARA inanmayin.  
Sabahlari Famodin tablet20mg 1 tane verin ve kutuyu bitirin. Sonucu konusalim. 
Dokuntuler icin , resim gonderebilirmisiniz? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Nis 2021 Saat 19:05
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.