|
Sinüzit |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Frozen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 23:43 |
Merhaba Doktor Bey, sinüzit ile ilgili istediğim acıklamayı bulamadım. Size 2 sorum olacak. Vaktnizi ayırıp cevaplarsanız cok sevinirim. Şimdiden cok teşekkür ederim.
1- ilk sorum 3 yasında bir cocuk için sadece sinüzit teshisi hangi tahlillerle konulablir? 2- gercekten sadece sinüzit varsa teshis doğruysa, antibiyotik kullanmak gerekir mi ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117488 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Sinuzit teshisi SADECE ; Waters' pozisyonunda Rontgen cekimi ile belli olur. Baska bir "tahlili" YOKTUR!
2- Asla gerekmez, hadise mekaniktir; Iliadin DAMLA ile, sinus agizlarinin acilmasi ile, hadise kendiliginden iyilesir. NOT: Iliadin'in sadece Pediatrik seklinin damlasi vardir. 5 gun, gunde:2x4 damla damlatin. Damlatirken, sirt ustu yatin ve basinizi arka asagiya sarkitin. Damlalari yaptiktan sonra da, 1-2 dakika bekleyin. |
|
![]() |
|
Frozen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba. Söylediğnz röntgende sag tarafta sinüzit cıktı. Doktor antbytik yazdı ve kullanmadım. İlliadin kullandım sizin söylediğiniz gibi. Bugün kntrole gittim hiçbirseyi kalmamıs dedi fakat sadece geniz akıntısına baktı.kulak bogaz baktı. Tekrar o röntgeni cektirmek gerekir miydi ? Doktora antbytiği kullandım dedim ama asla kullanmadım. Sinüzit gecmiş midir hocam nasıl anlarız gectiğini ? Sayenizde antbytiksiz atlattık size nasıl minnettarım anlatamam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117488 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hicbir sey gerekmez.. Sadece; Iliadin damlayi, 5 gune tamamlayin...
Turk doktorlari; "Fizyopatoloji" bilmedikleri icin, hastaliklarin olus mekanizmalarindan bi-haberdirler. Her atesli hastaya ve her sonu "-it" ile biten hastaya antibiyotik yazmasini marifet zannederler.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
5 güne tamamladık. Bogazda hafif bi hırıltı vardı. Otrime sprey ve zaditen yazdı almadım. Antbytiği 10 güne tamamlayın dedi tamam dedim ama almadkm bile hocam. İyileşmiş dediğinde gülesim geldi :) sagolun hocam cok teşekkür ederiz. Hersey gönlünzce olsun. :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|