|
Ateş kulakta kızarıklık |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MevaAnnesi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Tem 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Nis 2021 Saat 17:36 |
Hayırlı gunler hocam cumartesi aksam üstü kızımın atesı cıkmaya basladı
Genel halıne baktım uyudugu ıcın de mudahele etmedım sabaha kadar cok su ıctı ve yattı hıc ılac vermedim. Pazar sabahı hıc atesı olmadı aksamı 8 gıbı gene atesı cıktı ve sabaha kadar uyuyamadı agladı sayıkladı ates ölcer bozuldu gece o yuzden elımle kontrol ettım bıraz atesı vardı asırı degıl sureklı aglıyor du nerenn acıyor dıyınce sırtım dedı sonra karnım dedı bı kac saat sonra agzını burnunu gosterdı bende pazartesi sabahı doktora goturdum bu arada sabah gene atesı yoktu vu saate kadar olmadı doktor kulakları kızarmıs dedı dılınde de pas var ama koku yok atesı sadecce gece oluyor bıde ıdrar ıstedi kultur 2 gune cıkar cıkınca enfeksiyon varsa kulaguda kızarık antibiyotik baslayacagıx dedı 2 gun takıp et atesını dddı ıdrarda enfeksiyon cıkmasa da kulak ıcın antibiyotik gereklı mı dddım evet dedıı her sekılde kullanıcaz ama bı ıdrarıda gorelım dedi sizce ne yapmalıyım 2 gundur hıc ılac vermedım bıtkı cayları ılık duslar vs kontrol altına aldık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117874 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nereden buldunuz bunu?? Cok mu aradiniz??
1- Cocukta, tedavi gerektirecek bir kulak zari kizarikligi olsa, cocuk agridan yeri-gogu yikar! Tabii, siz kulak zarini goremeyeceginiz icin, boyle "Iskembeden uydurmasi" kolay! Sakin inanmayin. Belli ki, bir hastalik arazi bulamadi, illaki bir sey uyduracak. 2- Tipk bir Turk sahtekar doktoru. Bir bulgu bulamadiklarinda, ASLA Grip teshis etmek akillarina gelmez.. Onlara gore Grip diye bir hastalik yoktur.. Illaki her atesli hastaya Antibiyotik yazabilmek icin, ya: Kulak iltihabi derler, ya da; Idrar Yolu Iltihabi derler. 3- Idrar yolu iltihabi olsa, kizinizda idrar yaparken AGRI, yanma olur, kesik-kesik idrar yapar. 4- SAKIN bu tip sahtekarlara inanmayin, bunlara asla gitmeyin. Verdigi hicbir ilaci da kullanmayin. Antibiyotik gerektiginde; Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur. Turkiye'deki cocuk doktorlarina sakin itimad etmeyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Nis 2021 Saat 19:14 |
|
![]() |
|
MevaAnnesi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Tem 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Hocam iki sefer tuvalete goturunce acıyor dedı bana ama aglama falan yoktı kesık kesık yapuyor ben farkettım doktora da ben soyledım bakar mısınız dıye o hala kulaktan dolayı dıyor eger ıdrar da enfeksiyon cıkarsa abtıbıyotık vermeliyim kültür de ya da kulak agrısı olursa ılladın damla vermelımıyım teskekur ederım sımdıden allah razı olsun ılgılendıgınıx ıcın
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117874 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sikayeti olursa, biraz sabunlu sicak su kuvetine oturtun.
Bu sahtekarlarin IYE teshislerine de dikkat edin, oyle onlarin demesi ile; 3-5 lokosit goruldu diye IYE teshis edilmez. Nitrit degerine bakin... Nitrit:(-) ise, IYE yok demektir. Kizlarda daima idrarda 10-15 lokosit gorulur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Nis 2021 Saat 20:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Biluribin=negatif
Gkukoz=negatif Protein=negatif Keton=negatif İdrar Ph=5.5 Nitrit=negatif Lokosıt esteraz=negatif Speisfik grative=1. 009 Ürobilinojen=normal Renk=sarı Eritrosit=negatif Eritrosit=0 Lökosit=0 Yassı epitel=1 Hocam idrar tahlılı boyle geldı kültürün sonucu yarın cıkıcak dedıgınıze bakarak sonucları normal sanırım atesı cok az var düştü sayılır ama agzında pas ve koku devam ediyor kulagında kı kızarıklık yapar mı boyle? yoksa kanında bırsey mi vardır baktırmaya gerek var mı? Sizin ates pas koku dedıgınız hepsı vardı ama idrar temız sımdıden tesekkur ederım hocam |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Kulaginda "kizariklik" olsa siddetli agri olur... Cevaplari okumuyormusunuz?
2- Idrar kulturunde, disardan bulasmaya bagli mikrop uremesi olursa, SAKIN IYE olduguna inanmayin. Bunlar her turlu hileyi uygularlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|