Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tırnak...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tırnak...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tırnak...
    Gönderim Zamanı: 19 Nis 2021 Saat 23:06
Merhaba Kadir Bey, hem kendim hem de oğlum için danışmak istediğim şeyler var. 
 (45 yaş, bayan, 74 kg, 1.64 cm) kendimi bildim bileli ayak tırnaklarım hep çatlar. Arada nadiren düzelip sonra yeniden çatlamışlığı da oluyordu. 20'li yaşlarda kuruluktan olduğu söylenmişti. Ben de kendimce kozmetik kremlerle bakım yapıyordum. Tesadüfen mantar enfeksiyonuyla aynı görünümde olduğunu farkettim. Eğer öyleyse nibulen önerdiğinizi hatırlıyorum. Krem mi, cila mı olmalı? 30 yılı aşkın süredir var olması bir sıkıntı mıdır? Bulaşıcı mıdır? Çorap ve ayakkabılarımı dezenfekte etmem gerekir mi?
Oğullarıma geçme ihtimali var mı? 

2- Küçük oğlumun da el ve ayak tırnaklarının fotosunu gönderiyorum. İlk iki foto 2 ay öncesinin. Sonuncusu bugünün. https://resimyukle.io/r/hLP6l1J9it
(9 yaş, 1.43 cm, 32 kg) 3-5 yaş aralığı yoğun hastalık sürecini sayenizde sıkıntısız atlattık. O dönemde grip sonrası el ve ayakları sürekli soyuluyordu. bu soyulan parçaları el ve dişleriyle sökme alışkanlığı edindi. Tırnakları da hep ince olduğu için kesecek kadar uzamadan parça parça uçtan kopuyor/koparıyor. Bu durum 4-5 yıldır böyle. Ne yapmak gerekiyor?

3- Bir ay önce ağır bir grip geçirdim. Sizin tedavinizle 2-3 günde ayaklandım. Ancak sinüzit ağrısı gibi zorlayıcı baş ağrıları, kıvamlı geniz akıntısı, aşırı halsizlik, 3 hafta kadar sürdü. İlk hafta 2 gün süren gözümde yoğun ışık çakmaları oldu. Görüşümü bozacak kadar.. Bir de sol elimin avuç içinde şiddeti sürekli değişen noktasal bir ağrı ve sertlik hissi bu süreçte başladı ve geçmedi. (Refleksiyolojideki o nokta karaciğer ve akciğere tekabül ediyormuş! )
Şu an arada yoğun yorgunluk ve elimdeki değişken ağrı dışında şikayetim yok. Ancak pandemi nedeniyle 1 yıldır çok kilo aldım. Yakın zamanda sigarayı bıraktım. Telafi için çabalıyorum ve zamana ihtiyaç var. Kısaca hastalıktan mı, kilodan mı bilmiyorum ama otururken bile sanki yokuş çıkarken nefes almaya çalışıyormuşum gibi nefesimin zorlandığı bitkin anlar az da olsa oluyor. (bu da grip sonrası oluştu.. Ya da covid diyebilirim belki! ? ) Dikkate almam, ya da kontrol ettirmem gereken bir durum var mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. 8 yıldır dualarımızdasınız... 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119010
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2021 Saat 01:05
1- Mantar olabilir, 1 ay kadar; Trosyd Tirnak jeli kullanin.. 
2- Kucuk oglunuza; muntazam Pedikur ve Manikur uygulayin. Kopardikca daha kotu olabilir.
3- Covid-19 gecirmis olabilirsiniz. 
Refleksolojiye inanmayin. 

Reflexology is based on an absurd theory and has not been demonstrated to influence the course of any illness. Done gently, reflexology is a form of foot massage that may help people relax temporarily. Whether that is worth $35 to $100 per session or is more effective than ordinary (noncommercial) foot massage is a matter of individual choice. Claims that reflexology is effective for diagnosing or treating disease should be ignored. Such claims could lead to delay of necessary medical care or to unnecessary medical testing of people who are worried about reflexology findings.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Nis 2021 Saat 01:07
Yukarı Dön
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2021 Saat 05:08
Teşekkürler Kadir Bey, bir sorum daha var bir kaç haftadır vücudumda sürekli ödem var. Tuza dikkat ediyorum. Kaynamış maydanoz sapı suyu, yeşil çay, lahana gibi seçenekler işe yarar mı? Ödemi atabilmek için ne yapmam gerekir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2021 Saat 18:16
Vucutta odem???
Yercekimi sebebi ile, odem oldugunda, ilk once ayaklarda odem olur. Varsa, bir Dahiliye doktorunan gorunun.
Oyle "cer-coplerle" odem cozulmez. 
Yukarı Dön
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2021 Saat 19:39
Evet ayaklarım ödem arttığında tombul peluşlar gibi görünüyor. Antalya'da iyi dahiliyeciye 40 yıldır denk gelmedim. Görünen o ki (sayenizde klasik tuzaklara düşmeden) çözüm bulana kadar hastane hastane dolaşıcam. :((
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2021 Saat 21:32
Kardiolog olarak arayin!! 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.