Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir türlü bulunamayan hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bir türlü bulunamayan hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Selen80 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Selen80 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir türlü bulunamayan hastalık
    Gönderim Zamanı: 23 May 2021 Saat 21:05
Normalde hiçbir şikayetim yok sadece yaklaşık üç ayda bir göbek deliğimin arkasında bir ağrı hissediyorum elle muayene ve ultrasonda apandisitle ilgili bir şey saptanmıyor doktor muayene edince sadece göbek deliğimin üzerine baskı uygulayınca ağrım oluyor. üç dört gün bu ağrıyı çekerken ilk iki gün gün hafif titremeler yaşıyorum ateşim 38.5 civarına yükselip düşüyor sonra sadece göbek deliği ağrım kalıyor ve bağırsaklarımda bir hareketlilik hissediyorum. Çok sık idrara çıkıyorum ve büyük tuvaletim farklı kıvam (yumuşak) ve kokud oluyor. Bu üç dört gün içinde eklemlerimde ağrı hissedebiliyorum (sonuncu nöbette böyle oldu önceden bu ağrılar gribal ağrılara benziyordu) son nöbette bayıldım bir dakika kadar bilincim kayboldu an tansiyonum ölçülmüş normalmiş. İlaçlı tomografi çekildi bağırsağındaki bakteri olduğu söylendi. Son günlerde çiğ et veya hamburger yiyip yemediğim soruldu iki gün önce tavuk burger yemiştim ancak daha önceleri de yerdim rahatsız olmuyordum ayrıca her nöbetimde burger yemiş olmuyorum. Amcamda ve oğlunda Akdeniz ateşi çıkmış. Doktorlar test yapmıyor belirtmeme rağmen. Crohn olabilirsin dendi ancak acilde tanı konamaz dendi.
Acilde yapılan test sonuçlarıdır. Bu seferki nöbetimde ilk kez bayıldım öncesindekilerde sadece Halsizlikle yatardım. Bayıldığım bu son nöbetten bir ay önce corona belirtilerinin tamamını gördüm 4-5 gün ancak doktora gitmemiştim.29 yaşında kadın
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2021 Saat 02:08
Urachral kist olabilir. Iyi bir Cerrain gormesi gerekir.
Mutlaka "Hemoglobin Elektroforezi " yaptirmaniz sart. 
Yukarı Dön
Selen80 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Selen80 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2021 Saat 00:47
İstediğiniz hocam tahlil hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2021 Saat 02:55
Kan hastaligi yok.
Bir daha ates yukseldiginde, nabiz sayinizi, normal zamandaki nabiz sayisi ile mukayese edin.
ates yukseldigi halde, nabiz sayiniz artmiyorsa, Tifo olabilir.
Gruber-Widal Testi gerekir.

Ben Istanbul yolculugum nedeni ile bir kac gun olmayacagim. Merak etmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.