|
ıkınma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Tem 2021 Saat 12:13 |
merhaba hocam, 6 aylik ikiz erkek bebeklerimiz var, mamayla besleniyorlar. 2 haftadir arttirarak kutu sutu deniyorum, gunde 6 kere besleniyorlar, 3*200 ml sut icebiliyorlar su an. kizariklik, pisik vs. olmadi, sutle beraber iyi de toparladilar, mamayla ayda 500gr.kadar aliyorlarken son 1 haftada 250 gr. almışlar. şikayetleri yoktu ama 2 gun once ikisinin de kakasi katılaşınca zeytinyagiyla vermeye basladim sutu. kakalari yumusadi ama ikizlerden biri simdi surekli ıkınıp duruyor, yeni dogdugu gunlerdeki gibi hali, gordugum kadariyla kakasi yumusak ama ıkınıp kipkirmizi oluyor, birsey cikardigi da yok, sonra da agliyor. digeri daha rahat, ne geliyorsa yapiyor. süte alışma evresi olarak mı düşüneyim hocam, dogru yolda miyiz? ıkınıp duran bebegim icin de sut miktarini arttirmaya devam edeyim mi, ne dersiniz?
Düzenleyen zelalim - 06 Tem 2021 Saat 12:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117062 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu aylarda böyle ıkınma dönemleri olabiliyor. Tamamen kutu sütlerine dönün.
Tam yağlı sütlerden verin. Mümkün olduğunca hareket ettirin.
|
|
![]() |
|
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam merhaba, mamayi biraktik, sutle devam ediyoruz. zeytinyagina ragmen, nadir de olsa top top kakalar yaptiklari oluyor,mamayla nerdeyse hep su gibiydi kakalari. %3.7 yagli bir sut kullaniyorum, zeytinyagi da ekliyorum.mamanin iceriginde 100ml.de 7.3gr seker varmış, sutte 4.8gr. aradaki fark nerden kaynaklaniyor hocam, o kadar seker neyden geliyor mamanin icine, icindekilere bakiyorum anlayamiyorum. benim gunde 1 ogun elmali yada armutlu sut yapip vermem yeterli olur mu acaba, kabiz olmamalari icin mamanin icindeki kadar sekere ihtiyaclari var mi gunluk olarak? yoksa bagirsaklari yeni duruma uyum saglayip kakalari da duzelir mi zamanla? biliyorum ek gidaya tamamen gecebildigimizde yag seker oranlarini ayarlayabilmek daha kolay olacak ama simdi duphalac ve zeytinyagi haricinde yapabilecegim baska birsey var mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117062 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anne sütünde şeker:7.3g/dL dir
İnek sütünde şeker: 4.8g/dL dir. Şeker ilave edebilirsiniz. Keyfe keder.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|