Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yüksek ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yüksek ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yüksek ateş
    Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2021 Saat 16:13
iyi günler hocam, 3 yaşındaki kızım geçen pazartesi ve salı günü burnu tıkandı grip başlangıcı diye sadece sizin önerdiklerinizi yaptım, 3. gün kreşten alıp gelirken uyuyakaldı arabada kalkınca huysuzlandı ben de gönlü olsun diye dondurma aldım (hata ettim ama artık geçmişti) o gece kızım ateşli bi şekilde uyandı ateşi 38lerdeydi, ben işteydim eşim ateş düşürücü vermiş ama ona rağmen ateşi düşmeyince biz de korktuk, doktora götürdük, bu arada kızım ellerim ağrıyor, bacaklarım ağrıyor diye söylüyordu, dr götürünce el ayak hastalığı başlangıcı olabilir dedi, kan testi yapmadan bize aferin, zaditen, ceftinex, rhinfunt ve umca yazdı, içim hiç rahat etmedi tabi o geceyi öyle gecirdik tabi ben ilaçları vermedim ama ertesi sabah 40 derece ateşle uyanınca ben de panik oldum ateş düşürücü verdim tabi düştü ateşi, 3 günü ateşli geçirdik böylece ama hiç bi şekilde el ayak veya ağızda döküntü olmadı, domuz gribi diye düşündüm ama karın ağrısı var evet ama kusması yok, kawasaki diye düşündüm yine hiç bi yerinde döküntü yok, ilaçları vermediğim için eşim veriyor artık ilaçları ben pes ettim anlatmaktan ateş düşürmemek gerektiğini, ilaçları kestiğimiz takdirde ateşin yine yükseleceğini ama dinletemedim ve pes dedim, sizin grip tavsiyelerinizi bunlara rağmen hala uyguluyorum, ballı limon veriyorum, ballı ılık su veriyorum, yakasına cold mix damlatıyorum ama yine de geçmiyor, el ayak değil, kawasaki değil, domuz gribi değil, gripte nasıl grip bu hocam bir türlü geçmiyor  :( 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2021 Saat 09:20
SAKIN, sakın o ilaçların hiçbirini kullanmayın. Tam bir şarlatan doktor... 
1- El,Ayak ve Ağız hastalığı olsa (ki değil)bu ilaçlar verilmez..
2- 3 yaşa Aferin verilmez! 
3- UMCA, Etanol( içilen alkol) ihtiva eder, çocuğa kafa buldurmak istiyorsanız, aynı etkiyi ufak bir Tekirdağ
Rakısı da sağlar!!! Umca'yı  çok meraklı ise eşiniz içsin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.