Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ensede kaşıntı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEnsede kaşıntı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1365
Mesajın Direkt Linki Konu: Ensede kaşıntı
    Gönderim Zamanı: 15 Nis 2008 Saat 18:19
Merhaba,
benim kzıım 7,5 aylık  vücüdünda çarpma veya benım tırnağım falan değdiğinde önce beyaz kabartı etrafı kızarıklık şeklinde şeyler oluyodu.Son doktor kontrolümüzde  bahar alrjisi olabilir dedi daha önce olmuyodu çünki m..
Şimdi kızım ensesini kaşıyo ve ağlıyo ...Hani doğum lekesi olurya bebeklerde kırmızı lekeler tam o bölge  kaşıyo ve başladımı elini devamlı oraya götürüyo sonra ağlıyo ....Dişi çıkarcacak ama hala çıkmadı kulaklarını çekiştiriyo gözlerini ve burnunu ovalıyo  acaba ense bölgesindeki kaşıntı dişle bağlantılı olabilirmi ?Yoksa alerjik birşeyin başlangici mı _? Doktorumuz kaşıntı ağlama varmı yoksa ilaç vermeyeyim ama ilaç verebilirim demişti  ürtiker gibi birşey söyledi sanırım
.....Biliyorum görmeden yorum yapamayacaksınız ama !!!!!!!!!!!!!!!
Herdurumda doktora gıden pipirik bir anne oldum galiba.....
Birde kendimle ilgili bir soru süt ne zaman azalır süt azalınca mı adet görülür ..Benim göğüslerim 2 gündür çok yumuaşdı ama ben sıkınca süt fışkırıyo b u kızıma yeterlimidir  bol salata et ve su tüketiyorum çok stres oldum benal hanım
Teşekkürler
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2008 Saat 09:57
Merhaba...
acaba ense bölgesindeki kaşıntı dişle bağlantılı olabilirmi ? HAyır...
Yoksa alerjik birşeyin başlangici mı _?  Görmek gerek...
süt ne zaman azalır süt azalınca mı adet görülür .. istahsizcocuk.com da bu sorunun cevabı vardır. Emzirmek kanamayı geciktirir ama birebir bir ilişki yoktur.
Benim göğüslerim 2 gündür çok yumuaşdı ama ben sıkınca süt fışkırıyo b u kızıma yeterlimidir  Sanırım(?) yeterlidir. yeterlidir diyorum ama bunu neye dayanarak söylüyorum? Kilo artışını izleyin.
Sevgiler...
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2008 Saat 12:41
Benal hanım
 8 nisan  doktor kontrolumuzde
 kilo 8 310
boy 72 cm idi
ama benım göğüslerim pazardan  (12 nısan)itibaren yumuşamıştı beslenmemi değiştirmeyi deneyeceğim  doktorumuzla görüşme yaptım st..x merhem ve zr..c  şurup verdi kabuklanma kaşıntı olur veya kaşıntı ağlama geçmezse göreyim dedi sizinle paylaşmak istedim
Birde  bazı Kkaynaklarda  ve sizin sitenizdede bebeklerin her ay ne yemeleri ve nasıl beslenmeleri gerektiği yazayor mesela kızım 8 aya yaklaşıyor  köfte falan yemeli yazıyor ama biz daha koyu kıvamlı mamaya ve  koyu çorbaya yeni geçtik çok pütürlü olunca öğürüyor hatta bu koyulukta bile öğürüyor küçük lokmalarla idare ediyorum aülamaya bile başlıyor bazen oyunla yediriyorum diş döneminde kabarmış alt çene ondan yemek istemediğini düşünüyorum böyle oyunla yedirirsem ilerde yeme problemi olmaz değilmi ? ısrarla geçişleri yapmakmı lazım yoksa bebek hazır olduğunda kendiliğinden geçiş olurmu sitenıze bakacağım
teşekkürler

Düzenleyen melek uslu - 16 Nis 2008 Saat 15:49
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2008 Saat 16:58
Merhaba...
her bebek 5-7 aylar arasında nispeten daha koyu kıvamlı besinleri yutmaya hazır hale gelir gelişimsel olarak. Egzersiz yaptırmak yani bu kıvamda pütürsüz besinleri vermek gerekir. daha sonra bu kıvam pütürlendirilir ve 7-8. ayda çatalla ezilmiş besinleri de yiyebilecek hale getirilir, yani alıştırılır. Bu süreçler çok nadir durumda biraz gecikebilir. Ancak korkarak, öğürüyor diye çekinerek anneler tarafından daha da geciktiriliyor. Bu durumda da işler daha da zorlaşıyor. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.