|
Onemli |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Bsrogzhn
Üye
Kayıt Tarihi: 09 May 2020 Konum: Kartepe, Kocael Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: OnemliGönderim Zamanı: 01 Eki 2021 Saat 00:22 |
|
Hocam merhabalar
Benim oğlum şuan 5 yaşında 3.5 yaşında ilkkez hasta oldu iyileşti derken üstüne tekrar grip tarzixhasta oldu lensleri şişti ozaman kan değerlerini size sorduğumda öpücük hastalığı geçirmiş büyük ihtimal ile demiştiniz Daha sonra ise oğlumun sadece boynun iki tarafında olan lenf bezleri takibe alındı süreç şöyleydi 26.02.2020 de sağ 29x8 sol 34x14 01.05.2020 de sağ 29x9 sol 25x12 19.09.2020 de sağ 20x5 sol 25x9 Bu kuxulmelerde ultrason takibin yani sıra sürekli kan tahlilde yapıldı ve temiz çıktı daha da küçükmüş tü ki oğlum kreşe başladı ilk kez ve üst üste grip tarzı geniz problemleri yaşadı sik sık bu durumda geniz etini ve bademciklerini sisirdi son hastalığında doktora gittiğimizde doktor burnunun yemyeşil enfeksiyon dolu olduğunu söyledi antibiyotik kullandık lensleri balon gibi sismisti antibiyotikten sonra dışarıdan dokunduğumuz da hissettiğiniz büyüklük gitmişti yumusamis ve kurulmuştu ama ultrason da Sağ 34x9 sol 27x11 ölçüldü tabi dediğim gibi hastalığının ilk haftası icerisindeydi genzi açıldı ama çok yeni çıkmıştı hastalıktan ve çok sık sık hasta olduğu bir süreç Hastayken kabaran hastalığı geçince sönen bir lenf son tahlilleri asagidadir Sizin yorumunuz nedir hocam doktoru önemsiz olduğunu büyüyüp küçüldüğü için hastaliga tepki verdiği için ve tüm ultrasoblarinda oval şekilli yağlı hilusi reaktif gözüktüğünü boyutuna değil şekline içeriğine ve kan tahlillerine önem verdiğini bunlarda sorun olmadığını söyledi Yardımını rica ederim hocam Urik asit 3.4 Ast 31 Alt 30 Ldh 253 Crp 3.11 Sedimantasyon 14 Wbc 8.14 Rbc 5.23 Hgb 13.5 Hct 39.7 Pet 440 Mcv 76 Mch 25.8 Mchc 34 Rdw cv 14.3 Pdw 8.8 Mpv 8 Pct 0.35 Rdw sd 39.2 P lcr 13.3 % neu 58.5 % lym 33.1 % mon 5.9 % eo 2.3 % bas 0.2 Neu# 4.77 Lym# 2.69 Mon # 0.48 Eo# 0.18 Bas # 0.02
|
|
![]() |
|
Bsrogzhn
Üye
Kayıt Tarihi: 09 May 2020 Konum: Kartepe, Kocael Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Eki 2021 Saat 00:33 |
|
Bu arada hocam oğlumun genel durumu iyi hasta olsa da bitkin düşmez ateslenmez ayakta atlatır
Corona geçirdik ailecek o hix etkilenmesi mesela Gece terlemesi yoktur Kilo alımı ve boyu yaşıtların göre iyidir 117 cm 25 kilo iştahı iyi bir çocuktur hareketidir
|
|
![]() |
|
Bsrogzhn
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2021 Saat 10:50 |
|
Hocam merhaba
Biliyorum yoğunsunuz ama anksiyetem tuttu inanın günlerdir cevabınızı bekliyorum hergun bakıyorum buraya Acaba doktor yanlış mı biliyor acaba daha geniş araştırma talep mi etsem diyorum ama ya bisey çıkarsa diye korkumdan kimildamiyorum Hocam nolur yardım edin bu nedir niye gitmiyor okuldan almayı bile düşündüm çocuğu sık sık hasta oluyor diye doktoru er yada geç bu süreci yaşayacaksın böyle bir hata yapma dedi Neden 6 ayda bir takip ediliyor usg baktın reaktif dedin kan baktın 2 senede 4 5 kere hala neden 6 ay sonra yine gitmemiz gerekiyor Hocam bu ileride çevirebilme ihtimali olan bir risk midir Ldh değeri cocuklarda 290 kadar normal gelişim çağında cocuklarda dedi doktoru bu doğru mu Hocam nolur yardım edin kafayı yemek üzereyim iki yıldır elim hep orda acaba küçülmüş mü diye bakıyorum sürekli bir mucize bekler gibi Kimisi kan temiz çıksa da bu iyi huylu olduğunu göstermez diyor kimisi yıllar sonra çevirebilir diyor bu kimisi dediklerim doktor değil internet yazıları Hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2021 Saat 19:13 |
|
O doktor, tipik bir SAHTEKAR doktor..
Asil kabahat sizde... NIYE yazilarimi okumuyorsunuz?? Senelerdir bu sahtekarliklari anlatiyorum.. 1- Lenf bezleri Antibiyotiklerle kuculmezler.. 2- Lenf bezleri, cocuklarda henuz antikorlar yeterli olmadigi icin aktif haldedirler ve bu yaslarda her enfeksiyonda buyurler. 3- "Lenf bezlerinin takibe alinmasi" NE DEMEK??? Resmen sahtekarlik.. Sizi iyi dolandirmis. 4- Zamanla, hastaliklari gecirerek, veya asi olarak olusan antijorlar yeterli seviyeye gelince, hastaliklarla Lenf bezleri mucadele ederler ve Lenf bezlerine daha az is dustugu icin, kuculurler! SAKIN Turk doktorlara ve internette yazdiklarina inanmayin. Ne olur, hic olmazsa, ESKI CEVAPLARI BIR OKUYUN VE BU SAHTEKARLIKLARIN NE KADAR YAYGIN OLDUGUNU OGRENIN.. |
|
![]() |
|
Bsrogzhn
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2021 Saat 22:14 |
|
Hocam çok tsk ederim cevabınız için sizi gerçekten çok seviyorum sayıyorum değerleri normal değil mi oğlumun yazmıştım yukari da zaten neredeyse 2 sene olacak bir bakıyorum çok dolgun sis bir bakıyorum hastalığı geçince sönmüş gibi yumuşamis küçülmüş yok olmuyor sadece o yüzden takip diyorlar korkudan tmm diyoruz o kadar haklısınız ki bu arada inanın forma lenf yazıyorum ve çıkan bütün cevaplarınızı üşenmeden tek tek okuyorum ama ah bu anksiyetem bir türlü içimin rahatlamaya net kesin bisey yok cevabı duymadan izin vermiyor sizin net cevaplarınız beni rahatlatıyor
Esasında doktoru da korkma önemli bisey değil reaktif yağlı hiluslu diyor bu önemli olmadığını gösteriyor diyor ama ardından takip deyince e hani önemsizdir diyorum aklımdan
|
|
![]() |
|
Bsrogzhn
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2021 Saat 22:18 |
|
Adını bile anmak istemediğim kötü hastalik belirtilerinin en önemlisi de bu olduğu için insan bundan korkuyor hocam o olmadığına emin olsam zaten şişmiş sismemis takilmayacagim ama doktoru da iki sene oldu o olsa başka belirtilerle verirdi kanda çıkardı bunca zaman diyor ama dediğim gibi devamında takip dediği için korkum geçmiyor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2021 Saat 02:50 |
|
"Devamli takip", Profesyonel yaklasim! Nasil para kazanacak!
Rahat olun. Lenf bezlerinin ayirimini iyi okuyun.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|