Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tuzağa mı düştük?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tuzağa mı düştük?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ElifGB34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ElifGB34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tuzağa mı düştük?
    Gönderim Zamanı: 06 Eki 2021 Saat 00:06
Merhaba hocam. 4 yaşında oğlum var. Bu zamana kadar hiç antibiyotik kulanmadım. Ateşli hastalıktan dokayıda 3-4 kez anca ateş düşürücü verdim.Oğlum ilk  kez 6 aylıkken ağır öksürük nöbeti geçirdi ve ciğer açıcı iğne olmak zorunda kaldı. Ardından 5-6 ay çok sık tekrar eden öksürük durumu oldu. Bu süreci serum ve bal limon atlattık. 2 yaşında tekrar aynı tablo oluştu ve tekrar ciğer açıcı iğne yedi malesef ama 2 yaşındaki doktorumuz alerji şurubu verdi ek olarak ventolin şurup. Bundan sonra ki süreçte alerji şurubunu ara ara çok hapşurup akıntı olunca kullandım. Ve hasta olma durumu epey azaldı. Ağır bir tablo olmadı. 2 hafta önce çok ağır bir öksürük durumu tekrar oluştu. Eskiden farklı olarak gece gündüz çok sık öksürdü.Eski hastalıklarında gece 3-4 gün öksürür geçerdi.En sonunda dayanamayıp İstanbul Ünv çocuk alerji bölümünde öğretim görevlisi doktora götürdüm. Gece öksüreği geçmiş gündüz öksüreği de çok azalmıştı. Fakat hala hafif hırlama var. Doktor ventolin şurubun işe yaramayacağını sprey kullanmam gerektiğini bu hafif hırıltının tekrar başlangıca çevireceğini söyleyip ventolin sprey ve meşur flextıon spreyi verdi. Çok ikilemde kaldım ne yapmalıyım. Türkiye nin en köklü hastanesi orada bir doç ben mi biliyorum o mu bu işi çözemedim. Bir yandan da vicdanım rahat değil ya ileride astım olursa. Böyle durumlar geçmezse akciğerde geri dönüşü olmayan sıkıntılar olur dedi. Spreyleri 1 doz kullandım .Ama kullanmama düşüncelerim daha ağır basıyor ne yapmalıyım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120243
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2021 Saat 05:13
"O" biliyor ama, SAHTEKARIN TEKI!! Kasten veriyor! 
Size; "Sahtekarligin 2. Safhasi" uygulaniyor, haberiniz olsun! 
Okumadiniz ise; "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi Forum sabit yazilarindan bulup okuyun. 
Ilerde "Astim olursa" diye bir sey yok... Bebekliginde, steril bakildi ise, Astim olabilir. 
Ist. Unv. Cocuk Allerji bolumu; sokaktaki SAHTEKARLARIN yetistirildigi yer! Siz orayi ne zannediyorsunuz?
Yukarı Dön
ElifGB34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ElifGB34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2021 Saat 07:56
Nasıl böyle vicdansız olabiliyorlar anlamış değilim. İlacı bir kere verdim tekrar vermeyeceğim. Umarım bi etki etmemiştir. Bu konuda çok hassasım ama konu çocuk olunca insan acaba bir yanlış mı yapıyorum diyor. Oğlumun balık ve antep fıstığına alerjisi var. Yediği zaman dili kaşınıyor. Bu yüzden acaba çok alerjik o yüzden  mi bu kadar öksürüyor diye düşündüm. Alerjik burun akıntısı dönemlerinde zaditen kullanmam da sakınca var mı?Yanıtınız ve ilginiz için teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120243
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2021 Saat 18:31
Genellikle,  bu gibi doktorlarin onerileri ile asiri steril bakilan bebeklerde olan allerjier bu tip allerjilerdir. 
Icme suyu ile cocuk yikatan, her ateslendiginde antibiyotik veren, oksuruk ve nezle arazlarini sirf ailelere
"mavi boncuk" vermek ugruna Kortizon ile baskilayan doktorlar oldugu surece, boyle cocuklarin olmasi cok
 dogaldir. Bilhassa "sosyetik doktor" gorunumu verebilmek icin sacma sapan "farkindaliklar" ( Sut yerine
 senelerce mama veren, icme sulari ile cocuk yikatan ve her gordugunde bir suru Tahlil isteyen) pesinde 
kosan doktorlardan uzak durun.  
Oncelikle sizlerin, bu gibi doktorlarin etkilerinden kurtulmalari sarttir. 
Onlarin sizi korkutmak icin soyledikleri hicbir seye inanmayin ve RAHAT olun.. 

Yukarı Dön
ElifGB34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ElifGB34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2021 Saat 19:49
.Hocam test sonuçlarımız çıktı rica etsem yorumlar mısınız?
Yukarı Dön
ElifGB34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ElifGB34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2021 Saat 19:50

Düzenleyen ElifGB34 - 06 Eki 2021 Saat 20:03
Yukarı Dön
ElifGB34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ElifGB34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2021 Saat 21:22
https://www.hizliresim.com/hlfncss 

hocam tahlil sonuçlarının yer aldığı fotoğrafın linki ekte. Yardımcı olduğunuz için şükranlarımı sunarım.

Düzenleyen ElifGB34 - 06 Eki 2021 Saat 21:31
Yukarı Dön
ElifGB34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ElifGB34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2021 Saat 21:28
https://www.hizliresim.com/hlfncss

resmin yüklenip yüklenmediğinden bir türlü emin olamadım :(
Linki tekrardan yukarıya yapıştırdım hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.