Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip Aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Grip Aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dmtcyln Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dmtcyln Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip Aşısı
    Gönderim Zamanı: 08 Eki 2021 Saat 10:15
Hocam Merhaba,

Bu sene grip aşısına erişim sağlayabiliyoruz kendim için aşıyı yaptırdım, 5 yaşında kızım için yaptırmamı önerir misiniz? Geçen sene haricinde ona da yaptırıyordum ve çok faydasını gördüm, influenza olduğunda çok daha hafif atlattı. Bu sene de okula gidiyor maske taktıkları için gerek var mı emin olamadım bazıları da maske yüzünden domuz giribi kalmadı gibi konuşuyor size danışmadan bir karar veremez oldum iyi ki varsınız hocam.

Sevgi ve saygılar,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2021 Saat 18:53
Gecen kisin basindan, su ana kadar pek cok kimse Grip gecirdi. Gripler yok olmazlar. 
Ayrica da sadece "Domuz Gribi" mevzu degil. 
Domuz Gribi: 2017-2018 kis doneminden beri artik "Domuz Gribi" yok ve asilarin icinde de mevcut degil. 
Domuz Gribi; 2009'dan beri  8 sene Grip asilari icinde vardi. 
Grip asisini olun. 
Yukarı Dön
Eyslyrt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 395
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eyslyrt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2021 Saat 23:46
Merhaba hocam 
1)benim kızım da 3.5 yaşında tek doz mu yaptırmalıyız ? 
2)babam nisanda anjio oldu. Covid aşılarını oldu. 54 yasında. Grip aşısını da olmasnda bir sakınca var mı ?
3)yeğenim 9 aylık. Ona 2 doz seklinde mi olacak hocam?
Cok teşekkür ederim

Düzenleyen Eyslyrt - 08 Eki 2021 Saat 23:47
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2021 Saat 01:05
1- Hic asi olmamis; "6-35 aylik" arasi cocuklara: yarim doz, 1 ay ara ile yapilir. 
Daha once Grip asisi yapilmis olan cocuklara, 35 aydan kucuk olsalar bile, tek ve tam doz uygulanir. 
2- Angio olanlarin, bilhassa olmalari gerekir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.