Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bağırsak paraziti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bağırsak paraziti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sarenin Annesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sarenin Annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bağırsak paraziti
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 22:48
Hocam ,daha önce kıl kurdu şikayetiyle andazol ilaç kullandım tekrarladı ve ailecek kullandık.Şuan 1 yıl kadar sonra tekrarladı ama ascaris tipi kurt için burunda kaşıntıya sebep olur demişsiniz .Buna mı bağlı bilmiyorum ama benim her zaman burnumda kaşıntı olur.Bu durumda andazol tedavisini nasıl uygulamalıyım ? 
Ascaris için aynı doz 3 gün kullanılmalı (yani 2 tablet 3 gün şeklinde mi)
Kıl kurdu için 15 gün arayla yetişkinlerde 3 tablet ,çocuklarda 2 yaş üstü 2 ölçek şeklinde önceki mesajlarınızda bilgi vermişsiniz.
Bir de ascaris tipi olan gözle görülebilir mi ? İlaçla kurtların döküldüğü ama keselerinin bağırsakta kaldığı söyleniyor .Tekrarlaması bundan mı kaynaklıdır ? Kızımın gece ağız akıntısı oluyor ara ara onda görmedim ama tedaviyi ailecek ne şekilde yapmamız gerekir? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
Sarenin Annesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sarenin Annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 23:44
Kişisel temizliğe ,çarşaf ,yastık vs bunların temizliğine ve hijyene de çok özen gösteriyorum hocam bunu da belirtmek istedim .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117482
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2021 Saat 19:55
   " İlaçla kurtların döküldüğü ama keselerinin bağırsakta kaldığı söyleniyor "
Cok SALAKCA bir soz! Ne; Kil kurdu'nun, ne de Askaris'in "kesesi" YOKTUR! 
Hatta kesesi olan barsak solucani YOK! Bunlari kim uydurur? BU salak doktorlara bunlari kim ogretiyor, ve
bu salaklar NIYE bir kitap okumazlar! 
Askaris ler; bir karis boyundadirlar. Nadiren, agizdan bile gelirler. Pek kaka ile cikmazlar.
Laboratuvarda kakadan en kolay tesbit edilebilen bir parazittir. Ama, artik bunu bile tesbit edebilecek kapasitede 
elemen yok! 
Bu sebeple, Askaris suphesi varsa, (asiri istah acilir, ama kilo alinamaz) 3gun ayni sekilde kullanin. 
Kil kurdu icin, 3 hafta ara verin. 
Askariasis icinde 2-3 hafta sonra tek doz halinde kullanin.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.