Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Nefes Darlığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Nefes Darlığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Selda_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Selda_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nefes Darlığı
    Gönderim Zamanı: 04 Oca 2022 Saat 10:56
Kadir Bey Merhaba,
Bir yakınım için soruyorum, mesajı aşağıda, biraz Uzun olmuş, kusura bakmayın lütfen.

İyi günler hocam.Yaklaşık 8 ay önce kedi sahiplendik.9 yaşında bir kızım var.Genelde bağışıklığı güçlüdür.Hastalıklarında ateş düşürücüyü bile çok az kullandım ve 4 yaşına kadar hiç antibiyotik kullanmadık.Kreşe ilk başladığı sene  antibiyotik kullandık.Bu yaşa kadar 4 yada 5 kere antibiyotik kullanmak zorunda kaldık  Kedi sahiplendikten 3 ay sonra kızım sabahları özellikle burun akıntısı ve hapşırık nöbetleri geçirmeye başladı.Sonra rahat nefes alamadığını söyleyince doktora götürdük.Doktor ventolin ve risonel sprey başlayalım dedi.Ben kullanmadım.Alerjik  durum kendiliğinden hafifledi.Burun akıntısı ve hapşırma kesildi sonraki dönemlerde.Fakat bir ay önce okuldan burun akıntısı ve öksürükle geldi.Gece nefes almada güçlük çektiğini farkettim.Nefes alırken ses çıkıyordu.Suya kekik yağı damlatıp kaynattım.Sabaha kadar buharla beraber uyudu .Sabaha bişey kalmamıştı.Ama geçen hafta durum tekrarladı

Yine sabah öksürükle başladı ve gecesinde tıkandı yine.Çok hızlı nefes alıyordu ve solunuma göğüs kafesi de eşlik etti.Kötü bir geceydi.Acile götürmeye kara vermiştik ama uyumaya devam edince rahatsız etmedik.Yıne doğal yöntemlerle rahatlatmaya çalıştım.Bal limon,kekik yağı buharı gibi.Bu arada hiçbir zaman ateş,halsizlik yada iştah kaybı olmuyor.Sabah doktora götürdük .Solunum nispeten rahatlamıştı.Yine günde 6 kere 2şer fıs ventolin inhaler ,bir hafta sonra sabah akşam flixotide 15 gün boyunca kullanım önerdi.2 gün ventolini  4 kere kullandık.3 .gün hem öksürük azaldı.Hem nefes alırken sürtme yada ıslık sesi kayboldu.Şimdi kafam karışık.Doktorumuz Mayıs ayı sonuna kadar ilaçları her atakta kullanmamızı öneriyor .Ben ilaca bağımlı bir hayattan ziyade başka bir çözüm arıyorum.Bu arada kedi konusunu ne yapmalıyız bilemiyorum.Allerjenlerle birlikte yaşamaya devam etmek rahatsızlığı ilerletecek mı yoksa vücut bir şekilde uyum sağlayacak mı bilemiyorum.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.Yanlıs tedavi ve yaklaşımlarla kızımı kronik hasta etmek istemiyorum🙏❤️.

Reçete aşağıda:
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117791
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2022 Saat 18:59
" Sahtekarligin 3 Safhasi" uygulaniyor.
Biraz yazilarimi okuyun.
Bilhassa, Forum ilk sayfasindaki: " Sahtekarligin 3 safhasi" yazimi okuyun.
Gittiginiz doktorlarin tamami assagilik sahtekarlar. 
Bu assagilik doktorlar, ASLA Grip teshis etmezler ve hepsine; Astim, Bronsit veya zaturre baslangici gibi 
salakca teshisler koyarak, cocuklarin daha sik hasta olmalarini saglarlar! 
Yazilarimi okuyun. Yoksa, daha cok kazik yersiniz. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.