Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - FERRİTİN ve B12
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

FERRİTİN ve B12

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: FERRİTİN ve B12
    Gönderim Zamanı: 02 Şub 2022 Saat 19:57
iyi akşamlar hocam, 24.01.2011 doğumlu oğlum 144 cm 31 kg.. Dünkü kan değerleri hmg 13,8  ferritin 2, b12  283 dvit 20 Yıllardır sizi takip ediyorum biliyorum ferritin depo değil, vücut çok demir olunca düşürüyor vs. bu yaşına kadar balık yağı vitamin şurupları gibi şeyler kullanmadım oğluma...Ama hata mı ettim diye düşünüyorum. Oğlum ince zayıf görünümlü bir çocuk ve bunu kafasına takıyor.Sınıfındaki çocukları görüyorum hepsi iri gürbüz çocuklar.Anneler zeten bir sürü gıda takviyeleri kullanmış yada kullanıyorlar.Doktorumuz demir içeren şurup b12 spreyi falan verdi. hemoglobin üst sınır 16 diye biliyorum.Yok denecek kadar az olan ferritini normale getirmek için şurup kullansam hemb hg yükselip zehirlenme olur mu? b12 400' ün altında olmasınmış. bu zamana kadar hep kulak tıkadım bunlara ama sonuç benim çoçuğum iştahsız ve zayıf
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118968
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2022 Saat 02:24
SAKIN, cocuk bakimi konusunda, Turk Cocuk doktorlarina inanmayin.
1- Boy: 6cm fazla... Daha ne istiyorsunuz? Ilerde manken gibi delikanli olacak. Kilo:1 kilo eksigi var. 
Hele; boyuna gore kilo hesap edilirse; 5 kilo eksigi var. Hic onemli degildir. Siz sadece gunde en az 600ml
 sut/sutlu gida aldigindan emin olun.
2- SAKIN bu ahmak doktorlara kanmayin ve Demir ilaci vermeyin. Bu yas icin UST Hgb:14.5g/dL dir. "16",
 ERISKIN Hgb ust siniridir. Turk doktorlari, cocuklarin kan degerlerinin farkli oldugunu bilmeyecek kadar cahillerdir.
3- B12, eksikligi, gidalardan alamama sonucu OLMAZ. Nerede ise butun gidalarda B12 vitamini vardir. 
Eksiklik; yaslilikta mideden salgilanan "Intrensic Factor" denilen bir maddenin eksilmesi  sonucu emilim 
olamadigi icindir. Bunun sonucunda da, yaslilarda; "Penisiyoz anemi" olusur. Turk doktorlari okuma ozurlu
olduklarindan  bunlari bilmezler. Internetten bir arastirin. 
4- Feritin ile ugrasmayin. Ferritin, akademik bir konudur. Sirf Tahlil faturalarini sisirmek icin istenir.  Yoksa,
Poliklinik hastalarinda bakilmasinin en ufak pratik bir yani yoktur. 
5- Siz genede, kulaklarinizi bu Turk doktor uydurmalarina tikayin, ve bir de kendiniz arastirin. Yanliz
 lutfen Turkce sitelere girmeyin. Onlarin tamami hastalari korkutmak gayesi ile yazilmislardir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.