|
İlaç dışkıyla çıkıyor... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Mar 2022 Saat 09:46 |
Merhaba Kadir Bey danışmak istediğim 2 konu var. 1- Oğlum (2012 Ocak doğumlu, 1.48 boy, 37 kg) dikkat eksikliği için concerta 36 mg kullanıyor 1.5 yıldır. 2 hafta önce kakasında ilaç gördüm. Pek bozulmamış gibiydi. Başka olur mu diye kontrol etmeye çalışıyorum ama mümkün olmadı. Başladığından beri İlaç iştahını kapatmıştı. Son bir aydır bazı günler özellikle akşamları ilaç almamış gibi iştahlı, doymak bilmiyor. İlacı sabah alıyor ve akşama etkisi azalıyor ya da ilacın mg düşük mü geliyor diye düşünmüştüm. Ama kakada ilacı görünce anlam veremedim. İştahla beraber eş zamanlı davranışları da ilaç almadığı zamana denk. Okuldaki sakinliği belki ilaçla beraber kontrolünün yerleştiği ihtimalini düşündürtüyor yine de emin olamadım. Ek olarak arada balık hapı içiyor sadece. Bu durumu nasıl değerelendirirsiniz? 2- Şubat tatilinde ailece ağır bir grip geçirdik. Belirtileri Covidle uyumluydu. Test yaptırtmadım. Kusma ve ishalle başlamıştı. Sizin yönteminizle dinlenerek geçirdik. Şu an hala haftada 1-2 gün aşırı halsizlikle okula gidemediği oluyor. Spor yaptığı günler bazen daha yoğun oluyor. Bende de sabahları genzim dolu, boğazımda gıcıkla uyanıyorum. Bazı geceler terden sırılsıklam, halsiz uyanıyorum. Gün içinde toparlıyorum. Oğlumda da standardı olmayan ve hafif geçen bu hastalık hali, dinlenince geçiyor (bazen gündüz bile saatlerce uyuyor. Kalkınca iyileşmiş oluyor) ve okula düzenli gidemiyor. İshali bir hafta sürüp geçti. Ara ara çok yumaşak kıvamlı şimdi. İshal denemez. Yıllardır tavsiyelerinizle büyüttüm çocuklarımı. Sayenizde artık hastalıkları ayakta geçiriyorduk. Ekim'de testle onaylanan Covid olduk. O zamandan beri oğlum hastalık halinde. Bir iki gün dinleniyor, geçiyor ama 6 ay oldu sağlam bir hafta geçiremedi. (Sürecin uzun sürdüğünü biliyorum. 3 biontech vuruldum. 3 kerede covid geçirdim. Oğlumda 2 yıl önce geçirdi, durum bu kadar uzamamıştı) Birer ay arayla 2 tüp d vitamini kullandırtmıştınız. 2 hafta sonra tekrar ölçtürüp size söylicem. Gittiğimde yaptırmamı istediğiniz başka test var mı? Concertayı kakayla çıkartması kusma ve ishalle başlayan bu hastalıkla bağlantılı olabilir mi? Bu günlük hastalık hali için ne yapabilirim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O gordugunuz, Concerta hapi; ilacin kendisi DEGIL. Ilac o hap seklindeki "kabin" icinde! O "kabin" yaninda,
dikkatli bakarsaniz gorulebilen cok ufak bir delik vardir, ilac oradan, (uzun surede etkili olmasi icin) belirli bir surede ifraz edilir. Beslenmesi: Gunde en az 600ml sut /sutlu gida, bir kuru kofte kadar etli gida, biraz taze meyva, salata veya sebze almali. Ustune, ne yerse yesin. Sekerli gidalari AZALTIN. |
|
![]() |
|
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey concerta kapsül gibi değil, aspirin gibi ama çok sert, aspirin gibi ezilmiyor. Islak elimde dolandırınca bir müddet sonra elimi kireç gibi boyayarak inceliyor. Zaten kakada gördüğüm ilaç da biraz incelmiş (belki bir milimetre) ve aynı şekilde sertti. İçi doluydu yani. Diğer besinler sindirilmişti. Bir tek ilaç hariç. Bu durum nasıl değerlendirilir?? (8, belki 9 senedir sizi takip ediyorum. Hastalıkları hep ayakta geçiriyordu. Beslenme düzeni yıllardır aynen dediğiniz gibi. İştahsızlık ilacın yan etkisi olarak var. Özellikle öğlenleri en sevdiği şeyler dahil zorla 3-5 kaşıkla doyuyor bazen de yemiyor. İlacı almadığı gün öyle değil. Kar zarar hesabı yaparak yan etkileri kabul edin demiştiniz 2 yıl önce. Çok şükür ilk 1 yıldan sonra kilo alımı iyileşti. Gelişimde bir sıkıntı yok) Sıkça tekrar eden hastalık durumu için ne yapabiliriz? 2 ay önceki kan değerlerini normal bulmuştunuz. İlacın sindirilmemesiyle bağlantılı olabilir mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
alakasi yok.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|