Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve ağızda koku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş ve ağızda koku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nurhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nurhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve ağızda koku
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2022 Saat 05:10
Hocam hayırlı Ramazanlar ocak ayında da konuşmuştuk sizinle 3 sorun olacak size hastanede yatmıştık sizinle konuştuktan sonra taburcuğu isteyip çıkmıştık kızım 4 yaş olmak üzere ocak ayında solunum sayısı 60nlarda ve satürasyonları 80 lerde bir vaziyette hastaneye yatış yapmıştık antibiyotikler başlanmıştı damardan ama sizinle konuşup viral zatürre deyip hastaneden çıkış yapmıştık şubat ortasında covid olduk kızımda dahil kızım her zamanki gibi krup oldu iki gece acile götürdük yine adrenalin verdiler dekortu sadece içiriyorlar biliyorum ki işe yaramıyor mecbur adrenalin le atlatıyoruz çok tıkandığı için soğuk hava da hafif rahatlasa da fayda etmiyor 1.5 yaşından beri böyle hocam her sene 1 yada 2 kez olurdu bu sene Eylül ayından beri her ay hasta ve krup olarak atlatıyor sadece ocak ayında antibiyotik aldı

1-) böyle olmasının sebebi nedir hocam her gribinde tıkanıyor ilk krup atağında 1.5 yaşında iken yoğun bakımlık olmuştu 4 gün yatmıştı yoğun bakımda ondan sonra da daha hafif seyretse de her hastalığının her gribinin kruba çevirmesi normal mi yoksa farklı bir sebep mi aramalıyız

2-) dün gece ateşlendi hocam öyle yoğun balgamı şuan için yok ama öksürüğü mevcut öksürürken de balgamlı oluyor tekrar Bi zatürre durumu olmasın diye doktora götürdüm ciğerler temiz ve boğazı hiperemik dedi azitro 200 mg başladı sadece 3 gün 4 ml kullanın dedi bir de perimex plus oral sprey verdi şuan ağzında pis koku mevcut yalnız ateşi yok dilinde pas şeklinde sarı değil de Bi beyazlık mevcut antibiyotiği kullanmaya gerek var mı hocam bir de oral spreyi de kullanayım mı

Yukarı Dön
Nurhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nurhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2022 Saat 05:13
Ateş sadece dün gece oldu hocam 38.5 e kadar çıktı müdahalede bulunmadım gündüz ve şu saate kadar da ateş olmadı yalnız ağzındaki koku devam ediyor özellikle belirtmek istedim antibiyotik durumu için
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2022 Saat 18:25
1- Muhtemelen Krup DEGIL..Siradan Gribi size Krup diye yutturuyorlar. Krup oldugunda, SADECE 3 gece, 
havlar tarzda oksurukler ve, sikintili solunumu olur. 3. gunden sonra, siradan bir Grip halini alarak devam 
eder. Soguk havaya cikarilinca rahatlar. 
2- Krup, Hastaneye yatirilmasi gereken bir hastalik degildir. Meslek hayatim boyunca, bir tane bile Krup 
hastasini  yatirmadim. Yarim ampul Dekort ignesi ile rahatlar. 
3- Antibiyotik icin, "Ates+Koku+Pas";  ucunun de AYNI anda olmasi gerekir. 

Yukarı Dön
Nurhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nurhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2022 Saat 02:35
3 gece tıkanıyor hocam havlar tarzda öksürüğü oluyor sonra dediğiniz gibi gribe dönüyor ama niye bu kadar sık oluyor onu anlayamıyorum
Şuan da krupa çevirmedi burun tıkanıklığı mevcut ateşi de yok sadece hafif öksürüğü var boğaz enfeksiyonu demişti doktor antibiyoği kullanmadım daha ama içimdede sıkıntı oluştu bende mitral kapakta genişleme var hocam çocukken geçirdiğiniz boğaz enfeksiyonu sebep olmuş olabilir demişlerdi aynısı kızımda da olsun istemiyorum eğer enfeksiyon olsa nasıl olur ilk defa boğaz enfeksiyonu var denildi  hiperemik deyip  antibiyotik verdi siz ateş dilde pas pis koku diyorsunuz biliyorum ama boğaz anfeksiypnu bunlarsız da olur mu  hiperemik ne demek dilini kaplayan bir beyazlık var ağız kokusu var ama biraz daha azalmış durumda ateş de dediğim gibi ilk gece oldu sadece 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2022 Saat 02:38
Krup icin Antibiyotik GEREKMEZ, zira viral hastaliktir.
Sadece, eskiden HiB bakterisi ile de olurdu ama, cocukluk asilari yapilanlarda, 5'li karma icinde HiB asisida
ilave edilmeye baslandigindan (1980'lerden beri)artik bakteriel cinsi gorulmuyor. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.