Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kronik öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kronik öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kronik öksürük
    Gönderim Zamanı: 03 Nis 2022 Saat 20:58
Kadir bey merhaba. Size daha önce de yazmıştım kızımın öksürüğü ile ilgili. Siz de hiç bir ilacı kullanmamamızı ballı limon kullanmamızı istemiştiniz. Dediğiniz gibi yaptık fakst kızımın öksürüğü geçmedi aksine artmaya başladı. 4 ay bitti ve 4 aydır hiç geçmeyen şiddeti artan bir öksürük haline geldi. 
Doktorumuz tedaviyi reddettiğimiz için akciğer duvarlarında kalıcı hasar olmaya başladığını, dokular oluştuğunu, duvarlarda sabırın kalınlaşma tabaka olduğunu söyledi tam hatırlamıyorum cümleleri o anın paniğiyle. Ve tedavi almadığı için tamamen astıma çevirdiğini söyledi. Eğer flixotide kullansaydık baştan önlem alıcağımızı ve bu duruma gelmemiş olacağımızı söyledi
biz şuan çok üzgünüz. kızımız astım mı oldu? Gerçekten geçmez mi bundan sonra öksürükleri?
Biz yazılanları da okuyunca griptir diye düşünmüştük ama 4 ay süren bir grip olmaz sanırım. Biri bitip diğeri de başlamış olamaz çnkü hiç birkaç gün bile kesilmedi öksürük. 
Zaten öksürük dışında başka bir şey yok ateş vs de olmadı grip olmadığına eminiz ama 4 aydır süren öksürük neden olur? Cidden bizim durumumuz farklı mıydı? Kullanmamız gerekir miydi ilaçları? Şimdi tedaviyi kabul etmeli miyiz? Sizin tavsiyeniz nedir nasıl geçer bu öksürük?
lütfen yardım edin bize çok çaresiziz ve üzgünüz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119559
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2022 Saat 02:18
"Akciger duvari ve astim ile ilgili" anlatilanlarin tamami uydurma.
 Esas, Flixotide ile basiniza isler acilirdi. 
Mumkun ise, bir Universite hastanesinde gosterin. 
Uzun suren oksuruklerde (Turkiye haricinde) once Verem akla gelir. Gerekirse bir Akciger filmi ve PPD Testi
 yaptirip sonuclari yazin. 

Yukarı Dön
iparkatre Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 110
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2022 Saat 05:37
Verem öksürüğü nasıl olur Kadir bey? Öksürük harici başka semptom olmayabilir mı? Bende de uzun süredir öksürük oluyor, ara ara nöbet gibi geliyor. Normalde nefes alıp verirken hırıltı yok ama öksürük hırıltılı oluyor, göğsümün orta hattında hissediyorum. Bazen şekerli bir tat geliyor öksürürken ağzıma. Boğazıma balgam yapışmış gibi oluyor ve boğazımı temizleme ihtiyacı hissediyorum. Toplu iğne başından büyük balgam parçası geliyor ağzıma bazen de. Ya çok açken ya da yemekten sonra daha sık oluyor. LÖRH olabilir diye düşünüyordum, ses çatallanması ya da kısılmada oluyor dönem dönem. Solunum sayım normal.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2022 Saat 18:02
1- Balgam tetkiki yaptirin.
2- PPD testi yaptirin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2022 Saat 00:18
Kadir Bey merhaba, sizin cevabınızdan sonra bugün hemen gittik doktora
Verem değil dediler zaten aşısı var mı diye sordular var dedik o zaman verem olmaz dediler
ciğer filmi çekildi broşektazi dediler
internette araştırdığımda çok korktum
kızım daha 4.5 yaşında nasıl olmuş olabilir?
tedavisi yok mudur gerçekten?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2022 Saat 18:15
"Bronsektazi" MI????  4.5 yasinda bir cocukta ha!! 
Su Akciger Rontgeninin bir goruntusunu bana da bir gondersenize. 
Bir de, Internette, bu hastalik kac yaslarda olur diye bir bakin! 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2022 Saat 12:55
Baktım şimdi çocukluk çağında olur yazıyor bazı kaynaklarda
Akciğer raporu henüz çıkmadı dediler vermiyorlar
Kızım beyaz tenli sarışın eenkli gözlü, bu özellikte çocuklarda kistk fibrozis ihtimali artıyormuş baktırmamız gerekir mi?
Neredeyse 6-7 aydır sürekli üst-alt solunum yolu enfeksiyonu yaşıyoruz ve 2 ayı geçti öksürüğü kesilmiyor ne yaparsak yapalım
Eşim ve bende kışın ortaya çıkan alerjik astım var, bu genetik midir?
Alerjiye bağlı olabilir mi öksürüğü?
Genelde koşunca terleyince ve gece yatınca oluyor öksürük en fazla
odasından halıyı ve perdeleri kaldırınca gece öksürükleri azaldı
ama hareket edince tıkanır gibi öksürmeye başlıyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2022 Saat 18:48
Bronsektazi olusabilmesi icin, uzun sureli oksuruk kesici suruplarin kullanilmis olmasi gerekir. Bunun sonucunda,
 akcigerler de biriken balgam, akciger dokusunu eriterek bir bosluk yapacak.
Bu olustuktan sonra, hasta her oksurdugunde, avuc dolusu balgam cikarir!!! Sizde boyle bir durum varmi??
Evet, cocukluk caginda olusan "Bronsektaziler" daha ziyade, Kistik fibrosis hastalaridir.  
Her uzun sureli oksurene, "Bronsektazi" denemez. 
Yazilarimi okuyun. Oksuruklu hastaliklar hakkinda bilmeniz gereken cok sey var. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.