Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronkopnömoni
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bronkopnömoni

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EFEMER Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 235
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EFEMER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bronkopnömoni
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2022 Saat 21:18
Hocam 2 yaş erkek çocuk ateş yok öksürük ve sıkıntılı nefes alışveriş şikayetiyle brokopnömoni teşhisiyle 2 gecesi yoğun bakım olmak üzere 5 gündür hastanede yatıyor. Nefes dakikada 80 seterasyon 87 lere kadar düşmüş. Sizce teşhis doğru mu? Resimler aşağıda 

Düzenleyen EFEMER - 08 Nis 2022 Saat 21:29
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121332
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2022 Saat 21:34
Bronkopnomoni( Zaturre) degil. Muhtemelen Covid geciriyor. 
Antibiyotik gerekmiyor, Oksijen gerekebilir. 
Yukarı Dön
EFEMER Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 235
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EFEMER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2022 Saat 22:43
Hocam bu çocuk Eylül ayından beri ne öksürüğü geçti ne burun akıntısı ara arada bu nefes sıkıştığı için  doktora götürmüşler son iki gidişin birinde 2 şişe antibiyotik vermiş. Son gidişte eve hava makinesi ve 8 kutu makinaya dökülen ilaç adı gelmedi aklıma. Ben sahtekarlığı 3. Safhasına yaşıyorlar dedim ama covid gelmedi aklıma okula giden 6 yas ablasida hasta 2 gecede o hastanede yattı.ilk gün yapılan testleri negatif çıkmış.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121332
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2022 Saat 00:39
Onemli degil. Neticede, Covid de olsa, mevsimsel Grip de olsa, kendiliginden tedavisis gecerler.
Bir de; Astim olabilir mi???
Astim ise, rahat nefes alir, sikintili nefes verir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.