Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Böbrek taşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Böbrek taşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Böbrek taşı
    Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 12:26

Hocam merhaba,

Yaklaşık 10 gün önce neredeyse 24 saati geçen bir ağrı sonucu hastaneye üroloji bölümüne muayene oldum tomografi çekildi idrar tahlili yapıldı ve sol böbreğimde idrar kanalını tıkayan 1 cm boyunda bir taş olduğu aynı zamanda böbrekte genişleme ve enfeksiyon olduğu tespit edildi bu durumda acil olarak Nefrostomi yapılması gerektiğini önerdiler. Cuma günü olduğu için ve hafta sonu işlem yapılamadığı için antibiyotik yazıp eve geldik.

Ağrılar ve ateş-sıtma tekrarladığı için geçen hafta cumartesi günü tekrar başka bir hastanenin üroloji servisine muayene oldum orada da US yapıldı sol böbrekte biri kanal ağzında 9mm biri de ona çok yakın 12 mm boyutunda iki adet taş olduğu aynı zamanda böbrek genişlemesi devam ettiğini söylediler ancak orada da hafta sonu olduğu için antibiyotik iğne verip gönderdiler. Bu arada benim sol tarafımda hissettiğim sıkışıklık ve ağrıda hissedilebilir bir azalma oluştu. Ne yapacağımıza karar veremediğim için bu durumda pazartesi günü tekrar ilk gittiğimiz doktora gidip durumumuzu anlattık tekrar tomografi çekildi ve kanalı tıkayan taşın biraz geri gittiği o yüzden rahatlama oluştuğu ve Nefrostomiye gerek kalmadığı söylendi ancak böbrekteki baskının devam ettiği gözlemlendi böbrekte sadece bir tane taş olduğu ve boyutunun 2 cm den fazla olduğu ameliyat edilmesi gerektiği söylendi.

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama iki ayrı görüntüde BT de tek bir tane büyük taşın olduğu US de ise iki ayrı taşın olduğu görüntülendi bu biraz kafamızı karıştırdı ama sonuçta bize ameliyatın mutlaka yapılması gerektiği ifade edildi. Ameliyat hazırlıkları için bazı tahliller yapıldı.

1 Nisan ve 7 Nisan tarihlerinde yapılan idrar tahlillerinin sonuçlarını resim olarak koyuyorum Salı günü için flexible ameliyat planlanıyor yarın sabahtan anestezi muayenesi olacağım. BT sonuçları onaylanmadığı için sistemde göremiyorum.

Hocam her şeyde olduğu gibi bu konuda da sizin değerli yorumlarınız bizim için yol gösterici olacaktır.

Bir taşın kırılma durumunun ortaya çıkması için taşın büyüklüğünün en fazla kaç olması lazım eğer kanalı tıkayan taş 9mm boyutundaysa da çok büyük sayılır mı,

Bir de 2 gün arayla BT çekinmek sakıncalı mıdır?

Şimdiden çok teşekkür ederim. İyiki varsınız hocam.

Protrombin zamanı ve devamı 7 nisana ait hocam.

Düzenleyen esşi - 10 Nis 2022 Saat 12:31
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 19:38
Kesinlikle Idrar yolu enfeksiyonu YOK!!!  NITRIT:(-) Lokosit, kanamaya bagli. Bunu onlar da domuz gibi
biliyorlar da, niyet baska! 
Bir doktor nasil bunlar kadar SALAK olabiliyor, hayret!! 
HEMEN; 2 tablet Novalgin alin, alaturka helaya (veya alaturka hela yok ise, banyo kuvetine) comelin  ve 
ikinin. Bunlarla birlikte, bol su icin ve dayanabildiginiz kadar sicak kompres uygulayin, o tasi dusurursunuz.
Acele etmeleri; tasin kendilinden dusmesinden once ameliyat edebilmek. 
1-2 gunde dusuremezseniz, mecburen ameliyata gidersiniz. 

Yukarı Dön
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 19:59
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. İye yok diyorsunuz peki hocam ben 3-4 gün sitmalanip ateslendim ve bu uzun sürdü bunun sebebi nedir? Antibiyotik kullanmaya başlayınca düzeldim.

Bir de hocam taş 2-2,5 cm civarındaysa da bu şekilde ikinarak düşer mi? Çok sancılar çektiğim için korkarak yaşıyorum hocam bir daha tekrarlar diye o yüzden soruyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2022 Saat 02:27
Nitrit:(-) olmasi kesinlikle IYE olmadigini gosterir. Duser mi?? deneyin. 

Yukarı Dön
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2022 Saat 18:47
Hocam en son bt raporunda taşın büyüklüğü 3 cm e yakın olduğu için alttan lazerle kırma işlemi de bir kaç seans olacağı için sırt tarafından delik açılarak böbrekteki taş kırıldı Perşembe günü ameliyat oldu ancak kalan iki küçük milimetrik parça  idarar yolundan geçerken orada kalkmış ve ağrı yapmaya başladı dün taşlar düşer diyerek iki de küçük çocuk olunca kalamadik taburcu istedik dün akşam eve geldik. Ağrılar zaman zaman oldu ancak bugün üşüme ve titreme başladı dolayısıyla da 37,5 civarı ateş oldu. Taburcu olurken bize 38 olursa mutlaka hastaneye gelin yatış yapmamiz gerekir dediler şimdi de muhtemelen 38 i geçer diye tahmin ediyorum. Beklersek düşer diye tahmin ediyorum ancak ateş olunca ve bize de öyle denilince korktuk ne yapmamız gerekir hastaneye gitmeli miyiz sizce. Bu arada taşlar idrar kanalında olduğu için böbreğin delinen yerine de baskı yapıp orada sancı oluşturuyor. Sizin yorumlarınız bizim için çok önemli hocam 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2022 Saat 18:51
Agri oldugunda; Bol su icin, 2 tablet Novalgin icin ve comelip ikinin. 
Yukarı Dön
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2022 Saat 18:51
Hocam ateş konusunda bugüne kadar ne dediyseniz yaptık ancak bu ameliyat olayıni bilmiyoruz ateşin olması enfeksiyonu mu gösteriyor böbrekte işlem olduğu için orası olumsuz etlikenir mi bunlardan dolayı arafta kaldık ve size sormak istiyoruz ateş 39 u gördü sonra biraz düştü sizce yatış entibiyotik tedavisi gerekir mi?

Düzenleyen esşi - 23 Nis 2022 Saat 20:35
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2022 Saat 22:16
Ne yatis gerekir, ne de Antibiyotik. Butun Cerrahi mudahalelerde oldugu gibi, Bobrekteki Cerrahi islem 
sonucunda da, doku icine olan kanama sonucu; "Resorbsiyon atesi" denilen bir ates olur ve 1 gun surer.
Hicbir sey gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.