Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DEMİR YÜKSEKLİĞİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

DEMİR YÜKSEKLİĞİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 259
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: DEMİR YÜKSEKLİĞİ
    Gönderim Zamanı: 15 Nis 2022 Saat 08:30
Dr bey;

iyi günler dilerim.

29.11.2014 doğumlu oğlum okul için istenen kan tahlili sonuçlarında 

Demir 132
B12  511
 çıkmış, verilen referans aralıklarının üzerinde bu değerler. ama verilen değerler bu yaşa göre mi onu bilemiyorum.

bununla birlikte HGB 129
demir bağlama kapasitesi 297 olarak çıkmış.

bu durumda demir yüksekliği bir şey ifade edermi.(hiç bir dönemde  demir takviyesi almadı)

şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2022 Saat 08:35
Hocam özür dilerim sizin yaşlara göre kan değerlerinize baktığımda çıkan sonuçların normal olduğunu gördüm.

DEMIR (Plasma) : Butun yaslar: 22-184 (microg/dL)
DEMIR BAGLAMA. (TIBC) (Serum) : Cocuk: 100-400(microg/dL)

demişsiniz. bu durumda bir soru işareti kalmadı.anlamadığım tahlilde demir için referans aralığı (50-120 )yazıyor.
bu kadar fark nasıl oluyor aklım almıyor gerçekten.

Kolay gelsin,sağlıklı günler dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117007
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2022 Saat 18:17
1- Hicbir okul boyle testler ISTEYEMEZ!! Isteyen olursa, HAKARET edin. Bunlar baska lisandan anlamazlar! 
2- Bu pustlar, genellikle, kendileri ile is birligi yapan laboratuvarlarla calisirlar. 
Yalan rapor vererek, sizleri korkutur ve kendi doktor ve laboratuvarlarina yonlendirirler.
3- Bu tahlilleri cope atin ve hicbir dedikleri YAPMAYIN. Hatta egitim bakanligina sikayet edin. 
Yapilanlarin tamami, halki dolandirmanin yollarindan biridir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 08:38
Hocam bu uygulama zaten sağlık bakanlığının isteği sanırım.

buradaki bütün devlet okullarında 1.sınıflara kan tahlili, gerekirse göz ve diş muaynesi yapılması istenmiş.

yani bu tehlilleri isteyen okul değil sağlık bakanlığı.

ama yinede ben de hoşlanmadım, 3 tüp kan alınmış,
kan grubuna kadar bakılmış.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 08:42
Orjinalini yazan: zeynep.ipek zeynep.ipek Yazdı:

Hocam bu uygulama zaten sağlık bakanlığının isteği sanırım.

buradaki bütün devlet okullarında 1.sınıflara kan tahlili, gerekirse göz ve diş muaynesi yapılması istenmiş.

yani bu tahlilleri isteyen okul değil sağlık bakanlığı.

ama yinede ben de hoşlanmadım, 3 tüp kan alınmış,
kan grubuna kadar bakılmış.

tahlil de sağlık ocağında aile hekimlikleri tarafından yapıldı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117007
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 18:20
Turkiye'de kac ogrenci var, bir hesaplayin. Bu Tahlillerin kitlerinin tamami, disradan geliyor! Bu kitleri kimler
ITHAL ediyor? Kac para goturuyorlar, bir hesaplayin. 
Bu firmalar, acaba bu saglik bakanligina ne kadar bir "guzellik" yapmis olabilirler? 
Boyle bir uygulama dunyanin NERESINDE VARMIS?? 
Turkiye'nin civisi cikmis. Allah yardimciniz olsun! 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.