|
DEMİR YÜKSEKLİĞİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zeynep.ipek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Nis 2022 Saat 08:30 |
Dr bey;
iyi günler dilerim. 29.11.2014 doğumlu oğlum okul için istenen kan tahlili sonuçlarında Demir 132 B12 511 çıkmış, verilen referans aralıklarının üzerinde bu değerler. ama verilen değerler bu yaşa göre mi onu bilemiyorum. bununla birlikte HGB 129 demir bağlama kapasitesi 297 olarak çıkmış. bu durumda demir yüksekliği bir şey ifade edermi.(hiç bir dönemde demir takviyesi almadı) şimdiden teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
zeynep.ipek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam özür dilerim sizin yaşlara göre kan değerlerinize baktığımda çıkan sonuçların normal olduğunu gördüm.
DEMIR (Plasma) : Butun yaslar: 22-184 (microg/dL) DEMIR BAGLAMA. (TIBC) (Serum) : Cocuk: 100-400(microg/dL) demişsiniz. bu durumda bir soru işareti kalmadı.anlamadığım tahlilde demir için referans aralığı (50-120 )yazıyor. bu kadar fark nasıl oluyor aklım almıyor gerçekten. Kolay gelsin,sağlıklı günler dilerim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117007 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Hicbir okul boyle testler ISTEYEMEZ!! Isteyen olursa, HAKARET edin. Bunlar baska lisandan anlamazlar!
2- Bu pustlar, genellikle, kendileri ile is birligi yapan laboratuvarlarla calisirlar. Yalan rapor vererek, sizleri korkutur ve kendi doktor ve laboratuvarlarina yonlendirirler. 3- Bu tahlilleri cope atin ve hicbir dedikleri YAPMAYIN. Hatta egitim bakanligina sikayet edin. Yapilanlarin tamami, halki dolandirmanin yollarindan biridir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Hocam bu uygulama zaten sağlık bakanlığının isteği sanırım.
buradaki bütün devlet okullarında 1.sınıflara kan tahlili, gerekirse göz ve diş muaynesi yapılması istenmiş. yani bu tehlilleri isteyen okul değil sağlık bakanlığı. ama yinede ben de hoşlanmadım, 3 tüp kan alınmış, kan grubuna kadar bakılmış.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
tahlil de sağlık ocağında aile hekimlikleri tarafından yapıldı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117007 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turkiye'de kac ogrenci var, bir hesaplayin. Bu Tahlillerin kitlerinin tamami, disradan geliyor! Bu kitleri kimler
ITHAL ediyor? Kac para goturuyorlar, bir hesaplayin. Bu firmalar, acaba bu saglik bakanligina ne kadar bir "guzellik" yapmis olabilirler? Boyle bir uygulama dunyanin NERESINDE VARMIS?? Turkiye'nin civisi cikmis. Allah yardimciniz olsun!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|