Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızımın hastaligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kızımın hastaligi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GökçeSare Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kızımın hastaligi
    Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 09:40
Merhaba hocam,
5 yaşında 19 kilo kızım edelim gece oksurdu kesik kesik. Ateşi de 39.5 lira çıktı kulaktan. Ama müdahale etmedim hiç kendiliğinden gibi içinde düştü yükseldi. Akşam krup gibi öksürüyordu ama ateş bir inip bir çıkıyor hala. Hali de pek yok. Sabah kalktığında ateşi çok az vardi okula gitmek istedi gonderdim ama simdi öğretmeni yazmış ateşi çok var alın siz okuldan diye.Hocam krup olsa ateş olmazdı değil mi bu kadar? Gece de oksurdu sanki boğazında birsey varmış gibi ama sesi de arada düzeliyor. Şimdi acile gitsem bir ton antibiyotik verecekler. Koku koku dilde pas yok. Cocuk boğazım da ağrımiyor diyor. Azı dişleri çıkıyor o vurur mu böyle boğaza? Ne si var tam anlayamadık hocam yardım edin?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 13:55
Bu arada hocam toplamda 6 adet azı dışı en diptekiler çıkıyor .Bütün ağzı dis yerleri kıpkırmızı kimisinin yarısı çıkmış durumda.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 18:28
Disler cikarken hastalik OLMAZ!! Bu tamamen eski Turk doktorlarinin uydurmasidir. 
Sadece; Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullanin. 
Eski yazdiklarimi muhakkak okuyun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 19:21
Hocam okumaz miyim hepsini okuyorum. Tablolarının da baktım ama tam ne olduğunu bulamadım. Ben sizinle tanışmadan önce şimdiye 10 kere acile kosmuştum. 39.5 ateşle evde beklemek ne demek.Hepsi sizin sayenizde. Hakkınız büyük helal edin. Hocam yapıyorum serum fiz  cold mix ve ballı limonu. Bal limon biraz iyi geliyor ama burnu tıkalı olmadığından serum fiz ve cold mix yapıyorum ama çok farketmiyor yine de yapıyorum.Bugun 3.gun.Terledi bugün biraz sevindim. Boğazını çekmeye çalıştım Hocam bir değerlendirebilir misiniz? Ateş bugün 1 kere çıktı sadece.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2022 Saat 02:05
Kesinlikle antibiyotik gerekmiyor. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2022 Saat 21:58
Hocam tekrar merhaba,

Aynı konunun devamı oldugundan buradan tekrar yazdım. Size yazdıktan sonra saçlı deride ve alnında hafif hafif dokuntulerin olduğunu ve kalındığında farkettim.Arada çıkıp arada kayboluyor dokuntuler ekstra çoğalma yok. Ancak bugün tam kulak arkasında bir yumuşak beze olduğunu farkettim. Çok korktum. Sizin ateşli hastalıkların değerlendirilmesi tablosunu açıp baktığımda hem kızamık hemde kızamıkçık belirtilerinin olduğunu farkettim. Ama kawasaki olmasından da korktum açıkçası. Hocam 3 gün toplamda ateş sürdü, en fazla kulaktan 39.5 ölçütum ve sadece 1 kere o denli yüksek ateşi oldu daha sonraki günler daha az ve arada cikan en fazla 37.7 olan bir ateş vardı. Boğazları kizarikti ve boğuk bir oksurukle başlamıştı hastalik.(kesik kesik bir oksuruk ve beraberinde ates) şuanda iki gündür hiç ateş yok. Sadece genel durumunda halsizlik çabuk yorulma iştahsızlık var ve hafif dokuntuyle dediğim gibi kulak arkasında sisiklik var. Hocam hangi hastalığı geçiriyoruz ve ben ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GökçeSare Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2022 Saat 22:17
Hocam şimdi aklıma gelenleri de ekstra yazmak istedim. Kaşıntı da var bu dokuntulerin çıktığı yerlerde  ayrıca yaklaşık 3 haftadır gözlerimizin kenarlarında bir düzelir bir tekrarlayan bir kızarıklık vardı.Hatta hala daha oluyor. Hatta size de sormuştum ve tavsiyenizle göz doktoru da görmüştü. Aklım çok karıştı hocam hatirlayabildigim görebildiğim herseyi yazıyorum size hocam.Lutfen yardımcı olun çok endişelendiriyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2022 Saat 23:22
Kizamikcik olabilir, hicbir onemi yoktur. Hicbir sey yapmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.