Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gaz sancısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gaz sancısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezl12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ezl12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gaz sancısı
    Gönderim Zamanı: 20 Nis 2022 Saat 22:53
Kadir Bey merhaba, kızım 8 yaşında 25 kilo ara ara gaz sancısı okuyor. Okulda hafif basliyor aksam yemek yedikten sonra tutuyor. Agrıdan bagırıp kıvranıyor. Acillik oluyoruz. Lavman yapilip serum veriliyor. Lavmandan sonra ağrı kesiliyor. Bu aralar çok sıksık olmaya basladı. Tuvalete gidiyoruz, masaj yapıyorum ancak çıkartmıyor.Evde ne yapabilirim? Düzenli ilac kullanmam gerekir mi yoksa agri anında kullanabilecegim birsey var mı?  Cevabınıza teşekkürler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118087
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2022 Saat 23:24
Barsak solucani olabilir.
Andazol surup, 3 gun, gunde 1 sefer 2 olcek verin. 2 hafta sonra sadece 1 defa 2 olcek verin. 
Yukarı Dön
ezl12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ezl12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2022 Saat 00:04
Hocam 2 hafta once gaita testi yaptirdim parazit çıkmadı. Yine de kullanayım mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2022 Saat 02:07
Kullanin. Gaitada parazit bakmasini bilen adam varmi ki, Turkiye'de!! 
Yukarı Dön
ezl12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ezl12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2022 Saat 00:42
Hocam tavsiyeniz üzere kızım ve ben 3 gündür 2 olcek andazol surup iciyoruz (ailnin diger 2 bireyi icmeyi reddediyor bizde birsey yok diyorlar) Kızım ve ben ac karna da tok karna da denedik ancak ilaci ictikten sonra kabızlık yapıyor birkac gun tuvalete çıkamıyoruz. 3. Gün kızıma tribudat 3*1 olcek verdim ( doktor bagırsak duzenleyici olarak lavmandan sonra 1 hafta kullanin demisti ilac kabizlik yapinca 3. Gun basladim) Bu durumda kurt var ise dokulmus mudür? 2 hafta sonra 1 defa daha icecegiz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2022 Saat 03:18
Dokulurler veya barsakta eriyerek gorunmez olurlar.
Sonucta sikayetler gectimi, gecmedi mi? Onemli olan odur.
Yukarı Dön
ezl12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ezl12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2022 Saat 01:12
Hocam bugun tekrar gaz sancımız oldu. Kalbime yumruk vuruyor gibi diyerek kivraniyor. 1 olcek tribudat yarim bardak maden suyu verdim biraz yuruttum 1 saat kadar kivrandi sonra biraz gaz cikartabildi. Henuz tamamen gecmedi ama azaldi. Kan testinde colyak pozitif çıktı. Onunuzdeki hafta endoskopi yapılacak. Birsey tetikliyor ancak anlayamıyoruz. Gaz sancısı oluyor. Kıvranıyor. Lavman yapılınca geciyor. 1 hafta 10 günde bir tutuyor. Andazolü dediğiniz gibi kullandık. Ancak colyak mı yoksa yediigi birsey gaz agrısı mı yapıyor qnlayamadık. Evde kullanabileceğimiz birsey var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2022 Saat 03:23
Colyak olsa, ishal ve gelisme geriligi olurdu! 
Ne cikarsa ciksin, SAKIN Coliak tanisina  inanmayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.