Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kız çocuk vajinal akıntı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kız çocuk vajinal akıntı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kız çocuk vajinal akıntı
    Gönderim Zamanı: 11 May 2022 Saat 14:09

Kadir Bey merhaba

Kızım 7,5 yaşında, bir süredir kiloduma sanki damlayacakmış gibi geliyor deyip sürekli kilot değiştiriyor. Son 1 haftadır da kilodunun kenarlarında sarı yeşil kötü kokulu bir akıntı var. İlk defa oluyor böyle birşey, arada kaşıntı da var diyor. Tuvalet temizliğini ben yapıyorum ancak uyarmama rağmen aynı tuvalet kağıdıyla önce poposunu sonra ön tarafını kuruluyordu son bir iki aydır. Acaba bundan olmuş olabilir mi? 

Dün çocuk dr una götürdüm idrar tahlili, kültürü ve vajina kültürü aldı, idrarında biraz kum görünüyor, ultrasonla bakmak lazım dedi, mantar ürememiş ama yine de kaşıntı için fucidin bir de co ile başlayan bir vajina kremi daha verdi bunları sürün dedi.

Sonuçları gönderiyorum kontrol eder misiniz? Ultrason şart mı? Kremleri sürmeli miyiz? Sürekli kiloduma birşey damlayacakmış gibi geliyor hissi neden olur?

Teşekkürler 

https://imgyukle.com/i/RUqyIQ

https://imgyukle.com/i/RUqQ7s

https://imgyukle.com/i/RUqJqb

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2022 Saat 18:10
Idrar tamamen TEMIZ!!! Kreme filan gerek yok, gunde:2 sefer, sabunlu sicak su kuvetine 10 dakika kadar
 oturtun.  NE US'u ????  Cin olmus da insan carpacak!! Sakin ha! 
Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2022 Saat 18:47
Kadir Bey tekrar merhaba,
Babam mesane kanseri ve kalp yetmezliğinden ötürü mesane ameliyatını yapamıyorlar, ışın tedavisi alıyor, o yüzden bu üroloji konusunda biraz hassasım da, çocuk dr u neden idrarında kum var ultrasonla bir bakalım, böbreklerde mesanede taş falan olmasın diye beni korkuttu da kusuruma bakmayın
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2022 Saat 23:59
Sacmaliktan baska bir sey degil.. Cocukta "Tas dusuruyor" gibi agrilar mi oluyor?? Bol su icsin duzelir. 
Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2023 Saat 23:28
Kadir Bey merhaba

Kızım 8 yaşında, geçen yıl Mayıs ayında tuvalet sonrası sanki küloduma damlayacakmış gibi geliyor diye sürekli söylenmeye başlamıştı. Çocuk dr una götürmüştüm idrar tahlili, kültürü ve karın ultrason yapmışlardı, kum döküyor gibi taş da olabilir falan demişti. Sonra Allahtan birşey çıkmadı. 
Geçtiğimiz bir kaç aydır okulda her teneffüste küçük tuvaleti geldiğini söylüyor. Biz de normal olduğunu söylüyoruz. Bu  aralar sanki küloduma damlayacakmış gibi geliyor meselesi devam ediyor. Küçük tuvaletini yapıyor çıkıyor, damlayacakmış gibi geliyor deyip tekrar tuvalete giriyor. Bir 10 gün kadar önce yine böyle arka arkaya tuvalete girdiğinde kukusunun sağ üst tarafı sola göre daha şiş görünüyordu. Sabah olunca tuvaletini yaptıktan sonra tekrar baktık şişlik yok gibiydi, rahatladık.
Şimdi bu gece yine arka arkaya damlayacakmış gibi geliyor deyip arka arkaya 3-4 kere tuvalete gitti ve tekrar baktığımda kukusunun sağ üst tarafı sol tarafa göre yine şiş görünüyor. Ne yapmak lazım ? Çocuk dr una mı? Ürolojiye mi ? Jinekoloğa mı götürmeliyim? Neden kaynaklı olabilir? Kadir Bey önemli birşey olmasın,lütfen.
Teşekkürler, iyi akşamlar
Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 18:46
Kadir Bey merhaba
Kendi jinekoloğuma da bir sordum, idrar tahlili yaptırıp bir gönderin bakalım dedi. Hocam fıtık olabilir demiştiniz ancakKızımın ağrısı yok, sadece  küçük tuvaletini yaptıktan sonra damlayacakmış gibi bir hissi var ve ne zaman öyle dese arka arkaya tuvalete gitse kukusunun sağ üst tarafında bir şişlik oluyor, solda birşey yok. Sabah olunca şişlik gidiyor. Sizinle de paylaşmak istedim.
İdrar tahlili sonucu şöyle 

İdrar 20 ml
Renk açık sarı
Görünüş berrak
Yoğunluk 1.005
Ph 6
Lökosit negatif
Nitrit negatif
Protein negatif
Glukoz normal
Keton negatif 
Ürobilinojen normal
Bilirubin negatif
Kan negatif
Lökosit 0-1

Saygılarımla,

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 19:32
Tabii ki, NORMAL idrar tahlili! Ne bekliyordunuz?
Kizlarda olan ; fitiklarda agri olmaz. 
Kadin-Dogumcu NE anlayacak ki ona soruyorsunuz? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Oca 2023 Saat 04:13
Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 19:35
Hocam, kukusunun hemen sağ üst tarafı olunca kadın doğumcuma sorayım dedim, direkt çocuk dr una mı götüreyim ? Ultrasonla falan anlaşılır mı? Yoksa direkt çocuk cerrahına mı götüreyim? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.