|
Yenidogan bebeğimiz |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
elifkerem ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 547 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2022 Saat 22:42 |
Hocam merhaba sezeryan doğum ile doğum yaptım kız bebek 3500 kg 50 cm. İlk gün hastanede emzirdim az da olsa sütüm geldi kan tahlilleri yapıldı ve doğumdan 5 saat sonra doktorlar geldi ve dediler ki anne kan grubu 0 rh+ bebeğin kan grubu B rh + (babanın kan grubunu almis) kan uyuşmazlığı olduğu için mavi işin tedavisi ve ivik tedavisi gerektiğini söylediler ve o gece yoğun bakıma aldılar. Ertesi gün değerleri normal diye taburcu ettiler. Eve geldik ben sürekli emziriyorum çişi ve kakasi var. Hergun kan vermek için hastaneye gidiyoruz uyuşmazlık normale dönmüş ama sarılık var dediler.
Bunu takip ediyorlar dediğim gibi ben sadece emziriyorum günde 8-9 defa beşi kakali önce siyahti sonra yeşil simdi ise sarı ancak su gibi hocam sarı su bildiğiniz. Neden böyle acaba hocam doymuyor mu? Ya da benim yediklerimden etkileniyor mudur? Açıkçası hocam benim ameliyattan dolayı beslenmem sıvı şeklinde ve kayısı hoşafı kayısı meyvesi meyve suyu semizotu gibi lifli gıdalar tüketiyorum afedersiniz büyük tuvaletimi hala yapamadığımdan. Böyle Pütürlu olması gerekiyor kaka diye biliyorum aydınlatırsanız çok sevinirim hocam artık buradaki Dr lar ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum
|
|
![]() |
|
elifkerem ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 547 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119082 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, SAKIN, SAKIN bu aşşağlık sahtekarlara kanıp o tedavileri uygulamayın!!
ABO uyuşmazlığı her zaman sarılık yapmaz!! Hele hele sarılıgı bile olmayan bir bebekde ASLA Fototerapi gerekmez. O doktor son derecede CAHİL ve sahtekar bir doktor. Bunu aynen iletin.. PUŞT kasten Bilirubin baktırmamış.. Sadece Kan Sayımı yaparak, çocuk kandırdığı zannediyor! Bu sahtekara bir sorun bakalım!! NİYE Bilirubin baktırmamiş. Sarılık filan yoksa, hemen o BATAKHANE hastaneden kaçın. Sarılık olursa, başka bir ÖZEL laboratuvarda Total bilirubin baktırıp bana yazın. Kan sayımındaki anormal değerler de yaşına uygundur. WBC ve HGb zamanla 1-2 haftada düşecekler. Ayrıca da, cahilliği şuradan belli: Coombs testlerı SADECE Rh uyuşmazlığında bakılır.. ABO uyusmazlıgını göstermez. Yenidoğan ile ilgili yazılarımı okuyun.. Ne yapmaya çalışacaklar?? Sizi dolandırıyorlar.. Sakın oyle hergun kan vermeye filan gitmeyin! HEMEN KAÇIN!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 May 2022 Saat 07:22 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119082 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Eve çıktı iseniz, çıplak olarak cam arkasından güneşe tutun. 15 dakika ön tarafını, 15 dakika sırtını olacak
şekilde!!
LDH yüksekliği, doğumdan sonra HgbF'in parcalanması sonucudur. Bebeklerde, anne karnındaki Hemoglobin cinsi HgbF şeklindedir. Ayrıca anne karnında, Hgb aşırı yüksektir. Zira annenin oksijenini paylaşmak durumu vardır. Doğumdan sora Akciğerlere oksijeni bol hava gelince bu yuksek Hgb oranına gerek olmadıgından fazlası da yıkılır. Yerine HgbA yapılır. Bebeklerde doğumda 16-17g/dL gibi yüksek oranlarda olan Hgb, 3 aylık oldugunda 10g/dL seviyesıne iner. Bu inme; tamamen doğal olup, "Yenidoğanın Fizyolojik Anemisi" diye bilinir.. (Türkiye hariç, Sağlık bakanlığı bile bunu bilmez, "Dogumdan sonra bebeklerde Anemi oluyor" diye Sağlık Ocaklarında bebeklerde ucretsiz Demir ilacı dağıtırlar.) Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 May 2022 Saat 13:24 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
Hocam kusura bakmayın tam anlayamadığım için soruyorum neden güneşe tutuyoruz d vitamini için mi yoksa ldh ile ilgili mi?
LDH değeri bazı yerlerde 0 -1 ay için 600 lerde gösteriyor sınır değeri. Evdeyiz hocam cocukta bir hasar falan kalır mi acaba endişe içindeyiz Dr da birsey demedi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|