Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Astım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Betty Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Betty Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Astım
    Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 18:42
İyi günler Hocam 
Oğlum 12 yaşında bahar ayı başlayalı her ay nezle oluyor.Ateş yok.Kuru öksürük ile başlıyor.Ertesi gün yoğunlaşıyor.5 dakikada bir öksürüyor.Aksam yatınca yoğunlaşıyor uyuyunca sabah uyanana kadar hiç öksürük yok.Sabah kalkınca yoğun balgamlı öksürüyor.Bu sefer ciğerlerim hırıltı başlıyor.Doktora götürdüğüm zaman ventolin ve floxide veriyor.Sizin dediklerinizi uyguluyorum ama öksürüğü bir çare bulamıyorum.Ne yaparsam yapayım tüm gün öksürüyor.Astım sadece nefes darlığı mı yapar?Rinit ile oluşan uzun süren öksürük astım atağı mıdır?Öksürük tedavi edilmezse vücuda bir zararı olur mu?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 20:33
HAYIR!! Astım atağı değildir. 
Türk doktorları HER öksüren çocuğa Astım dedikleri için böyle uydurma bilgiler vardır. 
Astım'da öncelikle solunum sıkıntısı olacak, yanında üvertür olarak, öksürük olur.
Sizin tarifiniz, "Saman nezlesi" olup, Astım ile hiçbir alakası yoktur. 
Öksürük tedavi edilmez!!!  Bu salakca ifade Türk doktorlarının muhteşem uydurmalarından biridir. 
Öksürük, vücudun savunma mekanizmasıdır. 
Tedavi edilen ise; öksürüğe sebep olan hastalıktır. SEbep; virüs ise, zaten tedavisi yoktur.  İşte bu yüzden
Grip teşhis ederlerse, hastayı daha fazla masraflara sokamayacakları için, Türk doktorları ASLA Grip teşhis 
etmezler.
Bu yüzden öksürüğü önlemeye yönelik tedavilerin sonucu: "Sahtekarlığın 3 Safhası" durumudur. 
Bu yazıyı, Forum sabit yazılarından okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Haz 2022 Saat 08:54
Yukarı Dön
Betty Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Betty Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 21:21
Hocam doktor eğer çocuğunuz küçükken 3 kez 
bronşiolit geçirdi ve hastanede hava alıp rahatladı ise potansiyle astım hastasıdır diyor.Öksürük tedavi edilmezse astım olur deniliyor.Kişi  yanlış yada ihmal edilmiş bir tedavi ile astım olur mu?Yoksa genetik olarak zaten kişi de astım mi vardır?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2022 Saat 09:01
   " Öksürük tedavi edilmezse astım olur".  Böyle bir bilgi yok! Poposundan uydurmuş! O güdük aklı ile, 
kendine işler çıkarma peşinde. 
1- "Öksürüğün tedavisi" diye bir tedavi YOKTUR! Öksürüğü yapan etkenin tedavisi vardır, Viral olanlarda ise
 bir tedavi şekli bile yoktur! Kendiliğinden iyileşirler. 
2- Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar, hayret etmek elde değil. 
3- Broşiolit ile Astım arasında en ufak bir bağlantı bile yoktur, zira Bronşiolit, viruslarla olur. 
Görüyorsunuz Türk doktorlarının perişanlığını!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.