|
Vücutta döküntü |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Erenmt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Tem 2022 Saat 16:08 |
Hocam 5, 5 yaşındaki oğlumuz 5 gün önce ateşlendi. Yapılan tahlikde WBC 15, Crp 5 çıktı. Enfeksiyon var denilerek Augmentin BID başkandı. Dün sabah tüm vücudu nokta noktaydı. Tekrar götürdük. Önemli bir şeyi yok antibiyotiği keselim, kızıl, 6.hastalık falan olabilir dedi doktor. Sadece Aferin adlı bir şurup verdi 12 saatte bir. Bufün küçük noktalar özellikle yüzünde birleşti. 3 4 güne geçer demişti ama bekleyelim mi. İlk günden sonra ateş olmadı hiç. Herhangi bir iştahsızlık keyifsizlik de yok
|
|
![]() |
|
Erenmt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118380 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkiye'de çocuk doktorları HER ateşli hastaya antibiyotik verirler. Çocuklardaki WBC değerlerinide bilmezler.
Antibiyotik gerekmiyor. Kızıl değil. Ayrıca da Kızıl, antibiyotik gereken tek döküntülü hastalıktır. Bir de; Meningokok döküntüsü de antibiyotik, hemde damardan antibiyotik gerektirir ama çocuktaki dokuntüler, viral döküntü. Eğer bir "Kan Sayımı" yapılmış olsa idi daha kesin konuşurdum.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Tem 2022 Saat 16:23 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkürler hocam
|
|
![]() |
|
handeruzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ara 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı handeruzgar
Merhaba Kadir Bey,
Kusura bakmayın bu mesajın altına yazabildim yeni msj oluşturmayı başaramadım. Oğlum 6,5 yaşında ve sabah kalktığından beri ateş ve hafif mide bulantısıyla birlikte halsizliği vardı. Akşam 40 a çıktı ateşi ve belden yukarısında döküntü oldu. Daha önce hiç olmamıştı ve endişelendim. Ateş düşürücü vermedim. Hastaneye götürmeye de ikna edemiyorum malesef test için:( Size fotoğraflarını göndersem rica etsem bana fikrinizi söyleyebilir misiniz?
|
|
![]() |
|
handeruzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ara 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı handeruzgar
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı handeruzgar
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118380 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Döküntü başladığında ateş düştü ise, viral bir döküntüğdür, 2-3 günde iyileşir. Kızıl değil!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|