|
Tetanoz hakkinda |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
GökçeSare
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Mar 2022 Konum: İzmir turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GökçeSare
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Tetanoz hakkindaGönderim Zamanı: 13 Tem 2022 Saat 23:58 |
|
Merhaba Sayın Hocam,
Kızım 5.5 yaşında 19.5 kilo. Bugün oyun oynarken paslı bir rozetini iğnesi batmış bir iki kere. Akşam oldu çok ağrıyor parmağım dedi sanki biraz beyazlık var gibi.cok ağrımaya başladı diyor. Batikon ve evde fusicort merhem vardı bir tek antibiyotikli onu sürdüm şimdilik ama size sormak istedim. Bu durumda ne yapabiliriz hocam? Tüm aşıları tam eksiksiz yaptırıyorum ama tabi hatırlamıyorum tetanozu en son ne zaman olduğumuzu. Ve mikrop kaptiysa ekstra birsey yapmam gerekir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 08:48 |
|
Sadece Batticon sürmeniz yeterlidir.
Necip Türk doktorlarının bir uydurması olan: "-Paslı cisimler tetanos yapar" yalanına kanmayın. Türk doktorları süper "Tıp cahili" olduklarından, Tetanos'un, Tetanos bakteriesinin sporlarının bulaşması ile olduğundan haberleri yoktur. Tetanoz, "pas" ile OLMAZ! Tetanoz olabilmesi için: 1- Gübreli toprak olması. 2- Yaranın; çizik şeklinde değil, bu bakteri sporlarının doku İÇİNE girecek şekilde olması gerekir. 3- Tetanos bakterileri "Anaerob" yani, oksijensiz ortamlarda üreyebilirler. Bu sebeple, sathi çiziklerde hastalık yapamazlar. 4- Karma aşıların içinde Tetanos aşısı vardır! En az 5 hatta 10 sene korur. |
|
![]() |
|
GökçeSare
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Mar 2022 Konum: İzmir turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GökçeSare
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 17:30 |
|
Çok teşekkür ediyorum hocam. İçimizi rahatlattiniz. İyi ki varsiniz🥰
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|