Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sorular
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sorular

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 508
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sorular
    Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2022 Saat 23:01
Hocam merhabalar. 8.5yasinda bir oğlum 9 aylık da kızım var sizi okuyarak büyüttüm. İkincide daha rahat evhamsiz olurum diye düşünürken Corona dönemindeki alışkanlıklar tüy dikti takıntılarımiza. Elimi paraya dokunsam yıkarken cebimden bozuk para düşmüş baktım kızım yalıyor. Siz bu evrelere pislik evresi dersiniz içimi rahat tutmaya çalışsam da acaba İshal olur mu ya da başıma ne iş acilir kaygısından kurtulamiyorum. Kağıt yiyor abisinin defterlerinden,peçete yiyor, terlik ayakkabı ne bulursa ağzında. Sürekli gözüm üstünde ama arada kaçıyor işte . Paradan hastalık bulaşır mı?Bir de çiğ tavuk temasında elini ağzına götürürse kesin dizanteri olur diye bir durum var mı ? Babaannesi tavuk işlerken kızımın ağzına aldigi biseyi çıkarmış ağzından o telaşla ...

İnanın çöp toplayan ailelerin yenidoğan cocuklarini nasıl çöplerin kenarında emzirdigine emeklettigine imreniyorum bu kaygisizlik umursamazlık bende de olabilse daha sakin bir anne olabilecektim
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2022 Saat 09:48
1- Her mikrop insanlarda hastalık yapamaz. Sadece; insana uyum sağlamış mikroplar hastalık yapabilirler.
Misal çocuğun yüzünü köpek yalasa, bir hastalık olmaz, zira köpeklerdeki bakterilerin insanlarda "reseptörleri"
(yanı bağlanma noktaları) yoktur.
2- Kızınız; bu davranışları gösterdiğinde, çok ilgi göstermeyin. Siz aşırı ilgilenirseniz, o da bunu sanki  bir 
marifet miş gibi algılar. Zamanla kendiliğinden kaybolur.
3- Bir madde (para?) kirli olabilir ama (hastalık yapıcı mikrop barındırmıyor ise) her kirli madde hastalık 
yapar diye bir kanun yoktur. Tam tersi bir gıda nefis ve iştah açıcı görünebilir ama son derecede tehlikeli
 mikropları da barındırabilir.
4- "Kesin dizanteri olur" diye bir kaide yok. O tavuğa ne tür mikrop bulaştı ise, o tür hastalık olabilir. Hatta 
tavuk temiz ise, hiç bir hastalık bulaşmaya bilir. 
Bekleyip, göreceğiz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ağu 2022 Saat 10:08
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.