|
Solunum fonksiyon testi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
meryem82 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2022 Saat 22:23 |
![]() Selam hocam, oğlumun ventolin ile yapılan solunum testi sonucunda orta dereceli obstürüksiyon çıktı.Resmini kopyaladım yukarıya…Ayrıca yabani ot, çayır çimen ve tahıl polenlerine allerjisi çıktı deri testinde.2011 doğumlu atopik egzema, ürtiker gibi şikayetler yaşadık yıllar içinde…Benim farkettiğim birkaç kez hışıltılı solunumu oldu. Denemek için o dönemde bricanly verdim rahatlamıştı.Herhangi bir enfekyonu yoktu verdiğimde…İlk defa allerji doktoruna gittik test sonucumuz bu şekilde çıktı.İlaç vermedi 2 ay sonra solunum testini tekrarlayalım dedi.7 hafta önce covid geçirmişti oğlum ona bağlı olabilir bu sonuç onun için tekrarlayalım dedi. Yoksa astımlı hastalarda çıkıyormuş bu sonuç…Sizin fikriniz nedir ? Ne önerirsiniz ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118065 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 yaşındaki bir çocukta bu test NE kadar güvenilirdir??
Sizin çocuk hiç "Astım krizi" geçirdimi?? Geçirmedi ise, gerisi hikayedir. Covid bu testi bozuyorsa, NİYE uygulamış? NİYE 2 ay sonra gelin dememiş? O "Deri testlerine de" sakın güvenmeyin. O testlere keşke siz de bir girse idiniz!! :o) Yazılarımı, bilhassa "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı sabit Forum yazılarından okuyun. Ayrıca; makalelerimi ve Forumdaki soru-cevapları bugünden geriye okuyun.
|
|
![]() |
|
meryem82 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oğlum doğduğundan bu yana okuyorum yazılarınızı.O yüzden bu yaşa kadar allerji bölümüne getirmedim. Zytrec, ultralan, hipokort vb. kullandım.Ancak solunumla ilgili şeyler olunca tiii sesi gibi birde bricanly iyi gelince gözümden kaçırdığım bir şey mi var diye gittim.Astımın hafifi olmuyor mu? Eğer gerçekten tıkanıklık varsa ne yapılmalı bir şey yapılmassa daha kötü olur mu? Bizim durumumuz hapşırık, burun tıkanıklığı, ürtiker ve bu yaşına kadar 3-4 kez duyduğum solunum sesi...Devamlı ilaç kullanmayı gerektirecek derecede değiliz.Solunum testi sonucu doğru olduğunu varsayarsak nasıl bir yol izlemeliyim ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118065 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Astım olmadığı kesin.
Bütün Griplerde, virüsler akciğerlere inmesin diye bronşlarda nisbi bir daralma olur. Duyduğunuz bu ses olabilir. Astım olsa; rahat nefes alır, nefes alırken hiçbir ses duyulmaz, nefes vermesi sıkıntılı ve daha uzun sürelidir, ses bu safhada duyulabilir. Buna göre tekrar bir değerlendirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|