Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 554
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ceynrose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş
    Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2022 Saat 14:06
Hocam kizim 2 yaşinda ben diger iki oglumuda sizin bilgilerinizle buyuttum ama iki sorum olacak ates hakkinda herseyi biliyorum ve hic buhune kadar atesi durdurmadim ama bir konuda takildim kaldim
Hocam 3 gundur kizim atesli boynu vucudu ve alni bu uc  yer yaniyo atesli ama cocuk genel durumu cok iyi  ama surekli agzini gosteriyor aciyo diyor ve uyku uyuyamiyor surekli uyaniyor oglen normalde 2 saatten fazla uyurken 15 dakika sonra uyaniyor.geri uyutuyorum 10 dakka sonra uyaniyor anliyorumki biyeri agriyor belki azi disleri cikiyo agriyo belki baska biyeri ama oni uyandiricak bi agrisi var.hocam asil sorum şu 

Calpol vermek istiyorum agrisini kesmek icin ancak ayni zamanda ateste dusuruyor atesine ellemeden bir agri kesici yokmu?
3 gundur hic ilac vermememe ragmen atesin surmesi normalmi bugun 4. Gun halennatesi var.

batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2022 Saat 20:23
Grip geçiriyordur. 
Eğer emin olmak istiyorsanız, bir kan sayımı yaptırıp, bana yazın. 
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ceynrose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2022 Saat 20:54
Hocam sorum şuydi ateşli ama agrisida var belli atesimi dusurmek istemiyorum agrisini kesmeknistiyorum 2 yasinda kiz bebek calpol verince agriyla beraber ateste kesiliyor .atesi durdurmak.istemiyorum.sadece agri kesici bisey yokmu.
Bide kan tahlili icin tam kan sayimi mi istiyorum diyeyim.dogdigundan beri hic doktora goturmedim asilari disinda hic kam vermedik cocugu hic kontrol ettirmedim.kan tahlilnde ne diyicem tam kam sayimimi
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2022 Saat 09:04
Öyle bir ilaç, yok! Ağrı, ateşden daha öncelikli olduğu için, ağrı olduğunda ilaç kullanın. 
Enfeksiyonlarda; "Kan Sayımı" istenir. Hgb, Lökosit bakılır.
Hastalıklarda; kan kimyasını öğrenebilmek için  "Kan Tahlili" istenir. Şeker, Kolesterol, Üre VS bakılır. 
Benim için gerekli olan "Kan Sayımı" dır.
Doktor ve Laboratuvar, daha pahalı olan "Kan Tahlillerini de" buna eklemeye uğraşacaklardır, kabul 
etmeyin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eyl 2022 Saat 09:06
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ceynrose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2022 Saat 19:59
Hocam pazartesi engec sali ozele goturebilicem tahlilde yaptiricam bugun atesinin.5. Gunu bitti yaniyo.resmen sureklo agzini gosteriyo aciyo diye bogaxini gordum bembeyaz.10 gun oldu oksurigude devam ediyor.alt dudagida yarisi.kadar kabarmıs sanki yanmis goruntusu var.bal limon karisimi hazirladim bir kavanoza onu veriyorum .ama ilk defa 5 gun atesi suren cocugum oldu.bu halde krese gidiyor hocam bide.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2022 Saat 21:33
Bugünlerde; 1 hafta ateş yapan "Enfeksiyöz Mononükleoz"  diye virutik bir hastalık etrafta sıklıkla görülüyor.
Türk doktorları bu hastalığı bilmezler.
Bu hastalıkta;
Tek taraflı bademcik tutulumu vardır, üzeri beyaz tabaka ile keplıdır.
 WBC (nisbeten yüksek)
MONO değeri yüksek oluyor. 
Kendiliğinden geçen zararsız bir enfeksiyondur. Antibiyotik alanlarda, sıklıkla döküntü olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.