|
İdrar tahlili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
limon kabugu ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2020 Konum: bolu Durum: Aktif Değil Puanlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı limon kabugu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2022 Saat 11:00 |
Hocam iyi günler bir konuda bilgi almak istemiştim sizden uzun süredir dikkat ettiğim ama bir çözüme ulaşamadigim bir konu çocuğum 3 yaşından beri özellikle sonbahar aylarında idrarda kan lökosit görülür hafif yanma karı. Ağrısı ama nitrit negatif ateş vs yok 3 sene once taş dusurmustu o zaman kristaller görülmüştü son iki senedir kristal de gorullmuyor issdeetli karın ağrısı bazen kusma ve sonuç böyle çıkıyor acaba idrarın mikro kristaller mi atiyor goremiyorlar sürekli antibiyotik veriliyor önceden kullanıyordum ama şuan kullanmıyorum kültürde de üreme olmuyor çünkü birde hocam bu idrar tahlilinde eritrosit 10 lökosit 12 adet görülmüş kanda da wbc 3,4 düşük çıkmış ,demir serum 600-1800 arasında olması gerekirken 538 çıkmış kan ilacı yazmış ama hemoglobin degeri 13,3 gerek var mı kan ilacına şimdiden çok teşekkür ederim hocam hakkınızı helal edin uzun oldu kızım 6 yaş 18 kg 115 cm
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118493 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilhassa hiç D vitamini almayan bu yaş çocuklarda, böbrek taşları olur.
Her sene EN AZ 1 ampul "Dvit3" içirin. Yazın bile güneş görme şansı yoksa, 6 ayda bir içirin. Sakın; Antibiyotik kullanmayın. Türk doktorları bilmedikleri her şeye Antibiyotik yazarlar. Hele; WBC; böyle düşük iken asla "Türk doktor aklı ile", antibiyotik başlamayın. Demir için öncelikle Hgb değerine bakın. Türk doktorları bu konuda hiç bir şey bilmezler. CRP ile, Ferritin ve Serum Demir'i ile iş yapmaya kalkarlar. Sakın Demir ilacı başlamayın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|