|
Kan Tahlili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
adecen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2022 Saat 17:45 |
Kadir Bey merhaba. Oğlum 6.5 yaşında. Aslında d vitaminine baktırmak için kan tahliline götürdüm ama baska bir sürü sey düşük ya da fazla çıkmış. Bu sonuca gore kesin demir eksiligi diyecekler ama hgb si normal. Onun dışındaki degerlerde bir sorun var mi? Değerlendirebilir misiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlar çok ahlaksızlar. D vitamini hariç, bir sürü gereksiz tahliller yapılmış.
BÜTÜN değerler yaşına göre NORMAL.. Puşt laboratuvar, çocuk kan değerleri yanına "Erişkin Referans Aralıklarını" yazmış. SAKIN bir şey derlerse, popolarından hastalık uydururlarsa, sakın inanmayın. Evet; D vitamin sonucu nerede??? |
|
![]() |
|
adecen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlar daha sonra çıkmış. En son subat ayinda 1 ampul vermistik d vitamini. 1 ampul simdi vermem gerek sanırım. Sonrasında bir daha ne zaman verelim? Bir de ilk defa folata bakan olmus. Onun düşüklüğü sıkıntı olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- D vitamini çok düşük! Hemen 1 ampul Dvit3 içirin. 1 ay sonra tekrar içirin. Aralık ayında tekrar ölçüm
yaptırıp, bana yazın. 2- " Bir de ilk defa folata bakan olmus. Onun düşüklüğü sıkıntı olur mu?" Hayrola ??? Doğum mu yapacak?? Çocuk Referans aralığı: 1.8-9 dur. Takmayın kafanıza! Bu yaştaki bir çocuktan istenmesi ya ard niyet, ya da cahillik.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey çok teşekkür ederim. Doktor. Ferrozinc ve folibol yazmis. Bunlari kullanmayacağım. D vitamini icin de damla verdi ama ben ampul icirdim. Demir eksikliği var ama henüz kansizlik başlamamış dedi. Benim.merak ettiğim demiri hgbsi normal olduğu halde bu demir bağlama kapasitesi neden hep yüksek çıkıyor? Bir tek 2 yasinda hgbsi 8 çıktığı icin size danışıp 1 ay demir ilaci kullandik. Sonra normale dönünce bıraktık. Ama o zamandan beri tum tahlillerde demir baglama kapasitesi normal sınırlar icinde cikmiyor. Bunun bir sebebi var mi?
Düzenleyen adecen - 02 Eyl 2022 Saat 15:38 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Vücut, ihtiyaca göre Ferritin ve Demir bağlama miktarlarını ayarlar.
ÖNCE Hgb'ye bakılır, düşük ise, bu değerlere bakılır. Türk doktorları ciddiye almayın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|