|
Hırıltı tıkanıklık |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2022 Saat 03:50 |
Merhaba Kadir Hocam
16 aylık erkek bebek. 2 gün yoğun burun akıntısı oldu 3. Gün burun akıntısı devam fakat hırıltı nefes ve nefes almada zorluk başladı. Nefes alırken tık tok sesler geliyor içinden. 12 aylık bebek iken daha az yaşadığım hırıltılı nefes de hava ile ilaç verilmek istendi ama kullanmadik. Bu yüzen doktora gitmeye de çekiniyorum ama hırıltı ciğer de mi yoksa boğaza takılan akıntı yüzünden mi anlayamıyorum bu yüzden çekiniyorum. Hali hazırda grip için söylediğiniz şeyleri kullanıyorum. Banyo yaptı, baş üzerine çarşaf koyup sıcak buhar uygulandı, hastalık başladı başlayalı düzenli burun temizliği izotonik kullanarak yapıyorum. Ama tıkanıklık yüzünden çok fazla uyanıyor bu gece. Özellikle nefes verirken hırıltı ve tok veya tok tok tiye bir ses geliyor, dışarıdan duyuluyor bu ses .. Bundan korkmam gerekir mi.. Ciğere iner vs deniliyor ya bundan korkuyorum. Böyle durumlarda ne zaman korkmam gerekir. Yada doğal süreç mi bu.? Abisi 11 yaş okulda hasta oldu tüm sınıf neredeyse hasta muhtemelen okuldan geldi hastalık. Ateş olmadı ikisinde hiç de ama abisi boğazını temizlemeyi artık bildiği için daha sorunsuz geçiriyor hastalığı ilk iki gün zorladı onu sadece. Gece 4 hala uyuyamayınca ayağımda sallamaya başladım. Kafası yüksekte kaldığı için sanırım hırıltı azaldı biraz daha. Ama derin nefes almak isteyince yine aynı sesler geliyor. Bir ara kapıp gitmek istedim acile ama ventolin verirler korkusu ile oturdum olduğum yere. Düzenleyen Glnrkzy - 21 Eyl 2022 Saat 04:15 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120941 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesinlikle Ventolin veya Kortizonlu spreyler ile sahte iyilik hali yaratıp, gözünüzü boyarlar.
Sıcak su buharı, ColdMix, yastığını yükseltmek, Limonlu bal ve Serum Fiz hatta yeterli olmazsa, İliadin damla kullanmak faydalı olabilir. |
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
16 ay için iladin damlayı ne kadar kullanmamız gerekli hocam.
Bu gece de yine doğal yollarla devam edicem. Burun akıntısı kesildi sadece hırıltı var ki buda dediğiniz gibi sümük kıvamının kartıladmasi yani hastalığın geçiş zamanı oluyor sanırım Birde hiç ateşi olmaması çok ds iyi birşey değil sanırım bu hastalığın uzun sürmesine sebep olur diyebilir miyiz muhakkak. Düzenleyen Glnrkzy - 21 Eyl 2022 Saat 10:56 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120941 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
En fazla 5 gün, günde:2x2'şer damla.
Evet, ateş çıkmamış ise, hastalık daha uzun sürer.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|