|
İshal+kusma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
anneliktelası ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneliktelası
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eki 2022 Saat 19:01 |
Merhaba Hocam, Oglum 6 Yasında.Anasınıfına başladı. Aklıma takılan bazı sorular var.Tekrar yaşadıgımızda hızlı ve dogru karar alabilmek icin izninizle sormak istiyorum. 1.sorum : 15 gün önce bogaz enfeksiyonu geçirdi sınıfındaki arkadasları da dahil.Ateş+Pas+Koku birlikte olunca antibiyotik icin doktora götürdük. Augment yazdı.1 hafta içilcek dedi.İlk gün icinde tamamen iyilesti dencek kadar iyidi.3 gün sonra şurup takibini babaannemiz yaptı şurubu içirmeyi unutmus hic içirmemis. Bize üzerinden 3 gün geçtikten sonra söyledi.Cocuk iyilesmisti. - Antibiyotik devamsızlıgı bir sorun yaratır mı veya verilmeyen dozlar 3 gün sonra tekrar verilmeli miydi? Antibiyotik dogru sekilde kac gün verilir.Biraz yazınızda 5 okumustum hangi grup icin dediginiz emin olamadım. 2.sorum : Cuma gecesi oglum mide bulantısı karın agrısıyla uyandı .6 kez ilki dolu dolu yedigini cıkardı, digerleri cok cok az kustu.3 kusma sonrası ishal basladı 4 kez wc gitti.sonrasında kesildi. Gece 12 de basladı öglen 12 ye kadar bitti.Belirttigim süre icinde 2 su bardagı icti sadece.Kusma ishal bitinde mide bulantısı olmasın sıvı takviyesi yapalım diye sizin bi arkadasa önerdiginiz Emedur fitil aldık 1 tane yaptık bulantı kesildi.Sonrasında uyudu dinlendi uyandıgında 1cay bardagı meyve suyu ve 1 su bardagı su icti.Gece cok güzel uyudu bu sabah dinamik iyilesmis uyandı.Yedi icti normal hersey. -Bu süre icerisinde sıvı kaybı yaşamış mıdır,sıvı kaybı olusması icin ishal kusma sıklıgı ne kadar olur?Sıvı kaybından nasıl emin oluruz.Ne kadar süre geçerse serum verilmeli.İshal +kusma da serum icerisine koyulan ilaclarda hangisini kabul etmeliyiz? Şunu da söylemek istiyorum.Hastaneye adım attıgımızda serum ilac hızı bir karmaşaya giriyor o an uyanık olmazsak hızlı karar vermezsek aleyhimize oluyor.Cocuklar daha kötü oluyor. Cevaplarınız bu yüzden benim icin ve tüm aileler icin cok önemli Cok tsk ediyorum degerli vaktiniz emeginiz icin.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118542 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ateş düştükten sonra. Antibiyotiğe devam etmenin bir anlamı ZATEN yoktur. İyi olmuş!
Ağızdan beslenebilen bir çocukta ASLA su kaybı olamaz. Yazılarımı okuyun. Sizi gereksiz üzüntü ve masraflardan korur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|