Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yardımınızı bekliyorum LÜTFEN?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYardımınızı bekliyorum LÜTFEN?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gülşen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesajın Direkt Linki Konu: Yardımınızı bekliyorum LÜTFEN?
    Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 14:55

Merhabalar Benal hanım;

İyiki varsınız. Lütfen yardım edin. Kızım 6 mayısta 1 yaşını dolduracak. Henüz hiç dişimiz çıkmadı. bir iki gündür sol alttan beyazlama var.sanırım çıkmak üzere.Yemek yemeyen bir  bebekti.Doğum kilosu 3,500 dü şimdi ise kilosu 10.500, boyu 74 sizce normal mi? Sizden ve iştasız çocuk.com sitenizden son derece faydalandım Azda olsa bu problemi  aştığıma inanıyordum ki, son 15 gündür yine  hiç yemek yemiyor. Sabah kahvaltılarında 1 çay bardağı süt içine kendi yaptığım 1 dilim ekmek içi, bazen kendi yaptığım bazen de hazır aldım bir miktar peynir ve bir çay kaşığı sıvı yağı karıştırıp veriyordum.  Bundan yaklaşık bir saat sonra bir büyük muzun yarısını çatalla ezip içine bir tatlı kaşığı pekmez, 1 yumurta sarısı çok azda ılık su (bir yemek kaşığı kadar) ekleyip bunu çatalla ezip veriyordum. Kahvaltıyı reddediyor hiç almıyor. Zaten kilosu az.Sanki açlıktan ölecek sanıyorum. Elimde değil zorlayarak oyunla vermeye çalışıyorum ancak olmuyor. Başka ne gibi alternatif kahvaltı önerirsiniz. Çorba ve yoğurdumuzu da zorla yedirmeye çalışıyorum. Öğlen yarım kase çorba,ikindide günlük mayaladığım bir su bardağı yoğurt,akşamları saat 8 gibi yarım kase çorbasını yiyor ve uyuyor. Sabaha kadar bir kez uyanıyor yada hiç uyanmıyor. Sabah 7,7.30  gibi uyanıyor. Ve kahvaltısını da 9 – 10 arası veriyorum.  Ben aç kalmasın diye gece 12 gibi uyurken gece tahıllı mama içine 3 cici bebe karıştırıp ayağımda sallayarak uyurken yediriyorum. Bunu yiyor. Uyanık olursa yemiyor. Sizce bu doğru mu. Önerileriniz ve görüşleriniz her anne için olduğu gibi benim içinde çok değerli. Şimdiden teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum.

Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 00:36
Merhaba...
1. Dişi çıkmamış insan yoktur. Her çocuk kendi takvimne göre diş çıkarır. Bekleyin. Hergün D vit. vermiş iseniz sorun yoktur.
2. Boyu ve kilosu normal.
3. Sizin gibi kahvaltı yaptırmayı deneyin. Daha çok sevebilir.
4. Çok sık yedirmeye çalışıyorsunuz. Öğün aralarını açın. Yemediği takdirde sonraki öğüne kadar beslemeyi hiç denemeyin.
Kilosu az bir bebek değil. BAskı yapmayın. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.