Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğazda iltihap
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Boğazda iltihap

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boğazda iltihap
    Gönderim Zamanı: 22 Eki 2022 Saat 13:25
Kadir bey merhaba, 
Kızım 5 yaşında 17 kilo. 
2 hafta önce kızım burun akıntısı, boğaz ağrısı, ateş ile doktora gitmiştik. Doktorumuz grip geçirdiğini söyledi imumax boğaz spreyi verdi onun dışında sadece ateş olursa calpol verirsiniz dedi
İlaç vermeyi sevmeyen, sizin söylediklerinizi uygulayan iyi bir doktorumuz var, özellikle yazıyorum ki sizde önyargı oluşmasın aslında iyi bir doktordur çok güveniriz
Ama kızım o 2 hafta önceki hastalığı atlattıktan sonra bu sabah bir anda yutkunamıyorum diye ağlayarak uyandı. Su bile içemedi boğazım çok ağrıyor dedi.
Hemen doktorumuza götürdük muayene etti boğazının oldukça kötü durumda olduğunu söyledi ve bu kez boğaza eşlik eden grip belirtileri (burun akıntısı, hapşuruk olmadığı için) boğaz enfeksiyonundan şüphelendi. 
Eşim çocukken streptekok a bağlı eklem romatizması ve kalp kapakçığı iltihabı geçirdiği için bizim en korktuğumuz şeydi o yüzden doktor da öyle söyleyince ben streptekok testi yaptırmak istedim
Doktorumuzun çalıştığı yerin yanından synlab e hızlı streptekok testi ve boğaz kültürü yaptırdık. Hızlı olan testin sonucunu az önce aldık. Pozitif
Doktorumuza tahlili gönderdim, zitromax 200mg/5ml süspansiyon yazdı günde 1 kere 3,5 ml 5 gün boyunca kullanacağız dedi. 
Hiç iğneden falan bahsetmedi. Şimdi forumda sizin bu konuda bütün yazdıklarınızı okudum iğne önermişsinix 
Doktorumuzun verdiği antibiyotik ve dozu işe yaramaz mı?
Kendisini seviyor ve güveniyoruz o yüzden size sorup bet bir cevap almadan iğne konusunu açmak istemedim.
Ne yapalım? Bu antibiyotik ile birlikte ipne de vurulmalı mı kızım?
Eşim 18 sene boyunca penadur vuruşmuş bu bakteri kalbine vurduğu için, genetik yatkınlık var mıdır kızımda?
Şimdiden çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117936
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2022 Saat 20:38
1- Eger o "test" de bir sahtekarlik yoksa: 
Ates + Agizda pis koku+ Dili kaplayan pas tabaksi+Bulanti/kusmalar olurdu! 
Bunlardan teki bile yoksa, remen sahtekarlik kubani olmussunuz! 
2- Streptokok oldugunda, Degil Zitromax, en basit Ampisilin bile 1 olcek verildigimda 12 saatte tedavi olur.
3- Onemli olan tedaviden ziyade; Streptokoklarin 1 ay boyunca tekrar alinmamasidir. Bu yuzden, tesbit 
edildiginde DAIMA, Deposilin6-3-3 verilir. 
Doktorunuzun verdigi ilac, 1 ay korumaz!! 

Yazarlar kismindan: "Beta diye bir virus" makalemi okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Eki 2022 Saat 20:39
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2022 Saat 02:05
Cevabınız için çok teşekkürler Kadir bey. 
Makalenizi okudun tabii ki buraya yazmadan önce
Siz kalp tutulumunun 12 yaş civarı olabileceğini yazmışsınız en erken ama eşim çocukken bu hastalığı 7-8 yaşlarında geçirmiş ve 21 yaşına kadar iğne vurulmak zorunda kalmış o yüzden tedirgin oldum kusura bakmayın
Kızımda saydığınız bütün o belirtiler vardı dilinin üstünde beyaza dönük bir tabaka, boğazlarda vişne kırmızısı renk ve şişlik, ağızda karşıdan bile duyulabilecek koku, ateş, ağrı ve mide bulantısı
streptekok a hızlı testi pozitif çıkmıştı ama aynı gün alınan sonucu 48 saat sonra çıkan kültürde streptekok çıkmadı sadece normal flora üredi çıktı. Ama siz diğer verdiğiniz cevaplarda önemli olanın kültür değil streptekok testi olduğunu yazmışsınız ya teşhis doğru idi o zaman.
Antibiyotiğimiz bitti doktorumuzu aradım tekrar bu hastalığı geçirirse antikorları çok yükselip eklemlere saldırabilirmiş o yüzden deposilin yaptırmak istiyoruz dedim bu çok eskide kalan bir tedavi yöntemi, biz zaten şuan tedavi ettik hastalığı deposiline gerek yok dedi ama tabii siz olduğunu söylediğiniz için başka bir hastanede daha götürüp fikir alıp bu iğneyi istediğimizi söyleyecğiz.
Bir de sizin bu konuda diğer annelere verdiğiniz bütün cevapları okudum 2 gündür. Demişsiniz ki bu arazların olduğu çocuklarda gelişim geriliği olur. 
Benim kızımda var malesef. Yemesi çok güzel olduğu halde bir deri bir kemik. Kilo alamıyor hatta 6 aydan beri 2 kilo eksiye düşmüş
şuan 5.5 yaşında 17 kilo boyu da 118 cm
Sizce kilo alamıyor olması bir hastalığı olduğu anlamına mı gelir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2022 Saat 03:15
1- 7-8 yaslarinda ASLA Kalp Romatizmasi olmaz. 
2- 21 yasina kadar igne vurulmasi da baska bir Turk doktor salakligidir! 1 defa Deposilin6-3-3 (o zamanlar
Penadur 6-3-3 vardi) vurulmasi yeterlidir.. Ondan sonra antikor seviyesi dustugu icin, Streptokok alsa bile
 bir zarari olamaz.. Bunu akil edebilecek beyin ve bilgi Turk doktorlarda yoktur!
3- Turkiye'de  yapilan "Strep-A Testlerine" bile guvenmeyin, kasten kalem oynatirlar! 
Dogru olsa:Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi+ Bulanti/kusma olur. Bunlardan teki bile 
yoksa, sahtekarlik yapmislar demektir. HIC SASMAM.. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2022 Saat 13:37
Bir de sizin bu konuda diğer annelere verdiğiniz bütün cevapları okudum 2 gündür. Demişsiniz ki bu arazların olduğu çocuklarda gelişim geriliği olur. 
Benim kızımda var malesef. Yemesi çok güzel olduğu halde bir deri bir kemik. Kilo alamıyor hatta 6 aydan beri 2 kilo eksiye düşmüş
şuan 5.5 yaşında 17 kilo boyu da 118 cm
Sizce kilo alamıyor olması bir hastalığı olduğu anlamına mı gelir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2022 Saat 20:08
10cm boy FAZLASI  VAR!  Hangi gelisme geriligi?? 
Bu tip cocuklar, soya cekim olarak bu sekilde olurlar. 
Hastalik yok iken, Sipraktin surup, 1 hafta, gunde:2x1 olcek verin. 3 gun ara verin. Gerekirse tekrarlayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2022 Saat 00:33
Teşekkürler Kadir bey cevabınız içimi rahatlattı.
Eşim de çok zayıf ama  1.97 boyunda. Biz de hep babasına çekmiştir diyorduk ama 6 ayda boyu 4 cm uzarken 2 kilo eksilince endişelenmiştik. 
Yemesi iyi, hareketli bir çocuk. 
Sizin de cevabınızdan sonra içimiz rahatladı o zaman hiç kurcalamayalım bu durumu.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2022 Saat 05:03
Sakin Turk doktorlara danismayin, cocugun canina okurlar. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.