Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_s Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 241
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan tahlili
    Gönderim Zamanı: 25 Eki 2022 Saat 12:02

İyi günler hocam, 68 yaşındaki halamın kan tahlilleri. Dahiliye uzmani kanın çok düşük olduğunu ve hemen kolonoskopi ve endoskopi yaptırması gerektigini söylemiş. Babaannem kolon kanserinden vefat ettigi için endise ettik.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117171
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2022 Saat 18:34
Anemiyi: Kan sayimi gosterir!! 
Kan sayimi sonucu nerede?? 
Yukarı Dön
esra_s Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 241
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2022 Saat 18:45
Yapılan testler bu kadar, siz ferritin tek başına birsey ifade etmez demistiniz o yuzden ben de sormak istedim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2022 Saat 18:53
Evet. Hicbir sey ifade etmez.
Zaten bu assagilik sahtekarlar bu yuzden Ferritin'i kullaniyorlar. 
Ferritin, sadece barsaklardan emilen Demirin, Kemik iligi ve Karacigere naklini saglar. 
Vucuttaki demirin sadece %14'u Ferritin dedir. HGB: %70'ini baglar.
Anemiyi: Hgb degeri gosterir. Sahtekarlar kasten bu degeri gormezden gelirler. 
Baska bir laboratuvarda, "Kan Sayimi" yaptirip bana yazin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eki 2022 Saat 18:55
Yukarı Dön
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 300
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2022 Saat 20:02
Hocam merhaba,

Ayrı olarak konu başlığı açmadım buraya tahlil sonucumu yazıyorum. 27 yaşında 60 kiloyum. Aslında diyetisyen istediği için yaptırdım tahlilimi ancak sizin yorumunuz çok önemli , kansızlık hayatımda hep vardı bazen kırmızı et tüketimini arttirinca sınırları geçer gibi oluyor ancak tekrar eski haline geliyor. Onun dışında yüksek pek çok şey görünüyor yorumunuz nedir hocam şimdiden çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2022 Saat 02:59
Hafif aneminiz var. Ilac gerekmez, etli gidalari arttirin. 
Yukarı Dön
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 300
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2022 Saat 16:28
Hocam tekrar merhaba bir ay önce size yazdıkta 15 gün sonra halsizliğim çok arttı yaklaşık 1 haftadır neredeyse sürünüyorum vücut ağrılarım var iki çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmekten korkuyorum, dün bir iç hastalıkları doktoruna gittim elimdeki tahlillere bakarak yeni tahlil yapma gereği duymadı ve yaşadığım bu halsizliği ve vücut ağrılarını demir eksikliğine bağladı sadece önceki doktorun vermiş olduğu demir ilaclarina 3 ay devam etmem gerektigini söyledi.

Hocam dayanamaz hale gelmesem size yazmazdim ancak neden böyle oluyor bilmiyorum başka bir branşin doktoruna mı gitsem yasadigim bu hal normal mi nolur bir akıl verin çok ama çok kötü durumdayım her yerim ağrıyor hiç bir iş yapamiyorum yemek bulaşık çamaşır katlama vs, büyük çocuğumu evimizin yanında okul var oraya götürüp geliyorum nefes nefese kalıp yatıyorum lütfen bir akıl verin hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2022 Saat 19:20
Anemi boyle sikayetler yapamaz.. Siz iyi bir Dahiliye doktoruna gidin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.