|
Ppd testi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Eyslyrt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 384 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Kas 2022 Saat 23:13 |
Hocam merhabalar. Kızım 4.5 yasında.
Size daha önce anlatmıstım kolunda bcg aşı izi yok. Ama bir türlü test yaptramamıstım. Sayenizde tavsiye ettiğnz doktor bey Asım gültekin test için istem yaptı ve cuma günü testi yaptrdık. Doktor istediği halde mırın kırın ederek yaptılar testi. Ptesi 9 da sonuc için gelin dediler. Yani sabah 72 saat olmus olacak hocam. Ama kolunda bir sislik yok. Resmlerni atıyorum hocam. Suan 60 saati gecti. Koyu renk dısında herhangi bir kızarıklık ve şişme yok hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Asi olmasi gerekiyor. Yapilan asi etkili olmamis.
|
|
![]() |
|
Eyslyrt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 384 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu aşı bu kadar önemsiz mi. Neden ben kızım 4.5 yasına grlene kadar uğraştım. Her hitiğim yerde zorla yaptrdım. Kac doktor ppd yaptrmana gerek yok iğne battysa tutmustur dedi tutmamıs işte. Yani bu yasına kadar bir sekilde bulassaydı nolcaktı. Düşündükce canım sıkılıyor. Önemsiz bir aşıysa niye yapıyorlar .....
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- PPD testi, beceri isteyen bir is. Deri altina degil, derinin ICINE ilac verilecek. Beceri isidir!
2- PPD testini degerlendirmek de uzmanlik isidir, her Turk doktoru beceremez. Hele simdikiler, tam beceriksizler. 3- Verem asisini da yapmak zordur. Verem asisi da, deri icine yapilan bir asidir. Deri altina yapilirsa calismaz. 4- Verem hastaligini anlatabilmek icin, bu konuyu cok iyi bilmek gerekir. Nice Prof. lar gordum, Verem asisinin "antikor yapimindan bahsediyorlardi". Halbuki, Verem hastaligi veya asisi, ANTIKOR YAPMAZ. Hucresel bagisiklik ile calisir. O yuzden hucresel tepki testi olan PPD yapilir. VE BU YUZDEN;diger asilarla bir etkilesimi yoktur, aralarinda 1 ay ara olmasi gerekmez. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|