Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oksuruk ve nefes tıkanması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Oksuruk ve nefes tıkanması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Şahinaka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Şahinaka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oksuruk ve nefes tıkanması
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2022 Saat 02:40
19 aylik kizim hocam . 2 gun once gece uyurken hiriltili soluk alip verme vardi uyaninca kuru kuru oksuruk ile devam etti ama oksuruk sanki nefesini kesiyordu . Ben saglik ocagina goturdum oradaki doktor iburamin cold ziro, zimaks ve rihinfand verdi . Ates yok. Ben antibiyotik vermedim. Kizim geceleri ve uykuda ozellikle cok rahatsiz olunca dun ve bugun ventolin + pulmicort nebul verdim yarim. Kismen rahatladı .serum fizyolojikle burnunu surekli nemlemdiriyorum . Bir hırıltılı balgam var ama cigerden degil burun ve bogazdan gelir gibi sesi . Sizce ne yapmaliyim yaptigim sey yanlismidir . Geceleri cok rahatsiz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2022 Saat 02:43
SAKIN: Sonu "-zero" ve "-cold" ile biten ilaclari cocuklara VERMEYIN. 
Ates yok, belli ki Grip, SAKIN Zimax'i da vermeyin.
O doktor, salagin teki! Zaten bunlar baska bir b.k da bilmezler, her oksurene, her atesliye ayni receteyi 
verirler. 
Eski cevaplari bugunden geriye giderek okuyun. 

Yukarı Dön
Şahinaka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Şahinaka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2022 Saat 03:05
Tamamdir hocam o ilaclari vermeyecegim peki sizde pulmucort + ventolin bunlari verebilirmiyim . Gunduz pek bi sikayeti yok gce uyuyunca oluyor ekseriyetten. Nebullle bu ilaclari verince rahatliyor bi nevi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2022 Saat 18:11
SAKIN HA!!  "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi HALA okumadiniz mi?? 
Bu ilaclar Astim ilaclaridir. Griplerde, viruslar akcigerlere kolaylikla inemesinler diye bronslarda nisbi bir 
daralma yaparlar bu salak Turk doktorlarina kanip da bu ilaclari verirseniz, viruslar Akcigerlere inerler ve 
"Sahtekarligin 3. Safhasi" olan hastaneye yatirilma baslar. 
Cok okumaniz SART!

Yukarı Dön
esra_s Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 241
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2022 Saat 20:09
Hocam virüsün akcigere indigi nasıl anlaşılır? Nasıl belirti olursa akcigere inmis denilebilir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2022 Saat 22:41
Zaturre belirtileri olur:
Solunum sayisi, dakikada:60'dan fazla olur, 
Yuksek ates olur.
Kan sayiminda WBC degeri dusuktur. 
Yukarı Dön
Şahinaka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Şahinaka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2022 Saat 14:31
Hocam merhabalar . Kizim hala ayni . Kuru olan oksuruk suanda dolu dolu geliyor hiriltusida oluyor  . Burun surekli akiyor 38 i gecmeyen atesi var genelde geceleri 37,5 larda  . Hicbir ilac kullanmiyorum burnunu temizleyip sarimsak limon bal veriyorum hergun ama beslenmesi felanda cok kotu oneriniz varmidir hocam 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2022 Saat 19:22
En az 2-3 hafta surecek. 
Yazilarimi okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.