Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - X bacak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

X bacak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: X bacak
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2022 Saat 13:26
Hocam kızım üç yaş sekiz aylık 21 kg 104 cm. Sizin tavsiyenizle 22 olan d vitamini değeri için on beş gün önce bir ampul d vitamini içirdim. Bacakları x bacak sanırım. Vücut yapısını babaannesinden almış bel kısmına kadar kalın bacakları ince ve onun bacakları da böyle, böyle bir şey kalıtsal olabilir mi? Bir hastanıza kilo almasın demişsiniz ama bu ara iştahı da bayağı açık. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117387
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2022 Saat 18:54
Cok basinda yakalanmis bir: "X-Bacak". 15gun sonra da 2. ampulu icirin, Mart ayinda tekrar D vitamini 
baktirip, bana yazin. 
Yapisal DEGIL.. Babaannesi de X-bacak ve artik duzelme imkani yok. 
Bu resimleri iyi muhafaza edin, 2 sene sonra mukayese etmek icin lazim olacaklar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2022 Saat 18:55
Yukarı Dön
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2023 Saat 12:59
Hocam kasım ve aralık ayında içirdim martta ölçüm yaptırdım 22 den 28 e çıkmıştı. İki ampul bile çok az çıkarmış. Dediğiniz gibi bir ampul daha içirdim öbür ay bir tane daha içireceğim. Sonrasında nasıl yapayım? Bacağının fotoğrafını öncesi sonrası olarak sizi bilgilendirmek için burdan atıyorum. 
Öncesi aralık başındaki fotoğrafı

Sonrası mart sonundaki fotoğrafı 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2023 Saat 18:28
Henem; 3-5 ayda duzelme beklemeyin! 1-2 sene alacak. 
Evet, ayni sekilde 2 ampul icirin ve Eylul de tekrar (sadece) D vitamini olcturup bana yazin.
Sizin yaziniz da; "-Dvit3 ampul verilmez, zehirenme yapar" diyen salak Turk doktorlarina kapak olsun! 
Yukarı Dön
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2023 Saat 14:25
Hocam merhaba. Dört buçuk yaşındaki kızımın x bacak durumu vardı tavsiyelerinizler d vit içirmiştim. Durumdan bilgilendirmek için önceki Fotoğraflarını da ekleyeceğim. Eylül de tahlil yaptıramadığım için bir ampul daha içirmiştim içirdikten sonra ölçtürmüş oldum bugün ölçtürdüm 134 çıkmış eski fotoğraflar şu şekilde :

Bir de okula başladı ve öğretmeni tahlil yaptırın vitaminlerinde sıkıntı yoksa cimnastik yapsın biraz koordinasyonu gelişsin hareketleri yapmak istemiyor resim vs yaparken çabuk yoruluyor yapmak istemiyorum diyor dedi. biraz kilolu ve üşengeç olduğunu düşünüyorum ben buna bağlıyorum çünkü arkadaşlarıyla güxel oynuyor nırmal zamanda.  öğretmeninin bir sıkıntısı varmış gibi konuşması kafama takıldı. Tahlileri bu şekilde:

Yukarı Dön
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2023 Saat 14:28
Ben de tahlil yaptırdım hocam ona da bakabilir misiniz

Yukarı Dön
busra.e Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı busra.e Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2023 Saat 18:24
Kızım dört buçuk yaşında 28 kilo 106 cm
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2023 Saat 19:01
D vitamini vermeyin. Tekrar verebilmeniz icin; D vitamini seviyesinin 100 altina inmesi gerekir.
Her iki Kan sayimlari NORMAL. Kizinizdaki farkli gibi gorulenler, laboratuvarin "Eriskin Refrans Araliklarini"
 kullandigi icin!
Sakin bir hastalik var zannetmeyin. 
X-bacak baya duzelmis. 
En az 1 sene D vitamini kullanmayin. 1 sene sonra, tekrar D vitamin seviyesi olcturup bana yazin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.