|
Akciğer sesleri |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Zeynep33
Üye
Kayıt Tarihi: 01 Mar 2021 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Akciğer sesleriGönderim Zamanı: 07 Ara 2022 Saat 00:17 |
|
Dr bey 6.5 yaşında kızım öksürük geçmiyor okul açıldı 2 hafta sonra başladı balgam burun akıntısı öksürük geçen gün burnunu kapattım ağzından nefes alınca ötme sesi geliyordu ertesi gün dra götürdüm Dr bu çocuk ötüyor dedi ve sirtinda hirilti var dedi de bey size iki şey sormak istiyorum
1.si kızım geçen sene Haziran'da bile grip vs değilken öksürdu drlar sırtını dinlediklerinde ronkusu var diyolardi ventolinle rahatlıyodu hocam kızıma.astim diyo drlar alerji testi yaptırdık alerji çıkmadı alerjik olmayan astim diyolar sizce yaz ayında bile bu solunum seslerinin duyulması astım tanısı için yeterli mi?neden bu sesler duyuluyo 2.bu drlarin sırtta.hirilti.dedikleri.balgam mi oluyo yoksa enfeksiyon mu ney hocam biz grip olursak bizlerde de olurmu bu ciğerdeki hırıltı çünkü biz gidince dra sirtimiizi dinlemiyo drlar bu hırıltınin sürekli.tekrarlamasi ciğerlere zarar verirmi hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2022 Saat 02:30 |
|
" ronkusu var diyolardi "
Doktor salak olursa der tabiiki!! Akciger seslerine "Rall" denir. Bunlarda; Krepitan, Sibilan ve Ronflan Rallerdir. Bunlarin disinda Turk doktorlarinin uydurmalari olan; "Ronkus", "Kaba rallar", "Hisirtili raller" ancak salak doktorlar tarafindan soylenir. Bu salak doktorlar, HIC bu 6.5 sene zarfinda, Grip teshis ettilermi?? Oksuruklu hastaliklar tabolumu hic olmazsa bir inceleyin. Sonra da Forumdaki cevaplarimi ve hasta yorumlarini bugunden geriye giderek okuyun. |
|
![]() |
|
Zeynep33
Üye
Kayıt Tarihi: 01 Mar 2021 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2022 Saat 02:32 |
|
Hocam okudum ama bizim öksürügu hiç bı kefeye koyamadım Haziran'da grip vs değilken de oluyodu öksürük ve ventolinle rahatlıyodu yani grip dışında olan öksürük
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|