|
Emziren anne d vit? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sevday ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eyl 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ara 2022 Saat 05:18 |
Kadir bey merhaba, kendim ve eşim için yazıyorum ben 36 yaşında emzirme dönemindeyim 4 aylık bebeğim.. Eşim ve benim kilo sorunumuz yok.. İkimiz de sürekli baş dönmesi ve uyku kronik yorgunluk hali için dr gittik ve tahliller yapıldı.. (Benim bir de aşırı unutkanlığım hamileliğimde zirve oldu.) D vitaminlerimiz düşük çıktı.. Ampul aldık hemen kullanmak için ama prospektüsün de emziren anneler kullanmamalıdır yazınca şaşırdım bi an size danışmak istedim.. Makalenizde ve geçmiş maillerinizde gördüğüm kadarıyla hamile ve emziren annelerde içmelerinde sakınca görmüyorsunız.. Tahlil sonuçlarımı referans dışı olanları ekliyorum..
36 yaş emziren anne: [IMG] ![]() [IMG] ![]() [IMG] ![]() Düzenleyen Sevday - 13 Ara 2022 Saat 05:23 |
|
![]() |
|
Sevday ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eyl 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117214 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Hgb yuksek, Demir ilaci kullanmayin.
2- D vitamini cok dusuk. Ideal olani: 50-100 araligidir. 150 ustu RISK dir. Sakin Turkiyenin cahil doktor ve Laboratuvarlarina inanmayin. Sirf cahilliklerini ortebilmek icin, alt siniri 50'den 30'a dusurmusler. Bazilari 20'ye bile dusurmus. D vit3 ampulleri kullanin. Bilakis, hamilelikte D vitamini almak cok gereklidir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ara 2022 Saat 19:00 |
|
![]() |
|
Teşekkürler kadir bey..
Bizde bi dönem geçmiş yıllarda de 25 yazıyordu referans değeri.. Makale ve maillerinizden biliyorum olması gereken değer aralığını, ve 150 üstü risk olduğunu.. Prospektüs ün açıklamasını ekliyorum hocam farketmemişim başta, emziren annelerin bebeklerinde hiperkalsemi riski olur diyor.. Ben bu ampulü içersem bebeğim 4 aylık onun Dvitaminini kesmeli miyim bir süre? [IMG] ![]() Düzenleyen Sevday - 14 Ara 2022 Saat 02:26 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117214 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sahtekarligi goruyorsunuz degil mi?
Yazi; " D vitamin seviyesi normal" anneler icin. D vitamini dusuk anneler icin ne doz olacagini yazmiyor. |
|
![]() |
|
Kadir hocam merhaba, benim D vit 11 çıkmıştı emziriyorum bebek 4aylık.. Bir ampül devit3 içtim geçen hafta ösjnzdan sonra, sormayı unuttum 1 ay arayla kaç tane devit3 içeyim? ? Evde damlamız var onla devam edeyim mi?
Bebeğime de 4buçuk aylık, günde 4 damla veriyorum D vitaminini eksilitme veya artırma yapılacak mı? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1 ay ara ile toplam 2 tane den sonra, 2 ay sonra tekrar D vitamin seviyesi baktirip, bana yazin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|