|
Sırt üstü yatmıyor. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Seraa ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ara 2022 Saat 23:00 |
Hocam yedi aylık bir bebeğim var. Üç aydan itibaren dönmeye başladı. Ve o günden beri sırt üstü durmuyor. Sürekli yüz üstü pozisyonunda oynarken vs. Sırt üstü pozisyonuna getirmeye çalışıyorum kendisi tekrardan yüz üstü dönüyor. Normalde çocuklar yüz üstü pozisyonda durmayı sevmezler ama bizdeki durumda çok mu abartı. Dönmesi iyi desteksiz henüz oturmuyor. On sn ancak desteksiz vaziyette durabiliyor. Emeklemiyor fakat yaklaşık bir aydır sürünüyor odaları sürünerek turluyoruz.Buyuk kızım da iki üç ay sürünüp sonra emeklemisti. Başı sağ tarafa çok eğimli ama sola dönebiliyor ultrason cekilmedi tortikolis olabilir mi diye sormuştum çocuk doktorumuz hayır dedi başını çok rahatlıkla çeviriyor demisti. Sürekli yüz üstünde durmak istemesi bir süre sonra acaba bir sıkıntı mı var diye düşündürttu kıyafetlerini dahi bazen yüz üstü sekildeyken giydiriyorum ve bez baglana kadar ortalığı yıkıyor hemen yüz üstune geçmek için normal mi hocam sırt üstünde hiç durmak istememesi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118321 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Meslek hayatim boyunca, ben hicbir bebek hastami "sirt ustu" yatirmadim. O yuzden de, kendi cocuklarim
ve torunumun kafalari muntazamdir, Turk kafasi tabir edilen DUZ kafa degillerdir. Ama eger; yuzu koyun yatan bebeklerde "Ani Bebek olumu " oluyormus yalanina inaniyorsaniz o baska! Bu palavra iddia artik bati ulkelerinde gecerliligini kaybediyor. Ilk tarif edilen(index vak'a) larin, "INFANTICIDE" denilen bebek cinayetleri oldugu ve anneleri tarafindan o bebeklerin olduruldukleri seneler sonra gosterildi. SADECE: Yuzukoyun yatan bebeklere; kundak yapmayin, yastik kullanmayin. Yataklari cok yumusak olmasin, yuzukoyun yatarken, basini kaldirabilecekleri kadar mesafe olacak sertlikte olsun. |
|
![]() |
|
Seraa ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cevabınız için teşekkür ederim kızım yedi aylık yüz üstü yatınca çok tedirgin olmuyorum. Yenidoğan döneminde çok kusan bir bebek olduğu için hep yan yatirmak durumunda kalmıştık. Aslında ben gün içerisinde dâhi bu kadar yüz üstü olması normal mi diye düşünmeye başladım. . Gündüz vakitlerinde dahi sürekli yüz ustundeyiz sırt üstü yatirinca ağlıyor bu beni endişelendirdi. Üç aydan beri böyle kucakta sıkıntı yok ama yere bırakınca hemen yüz üstü bezini bağlarken o kısacık sürede sırt üstü yatıyor diye ağlamaya başlıyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118321 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz HIC; yeryuzunde, sirt ustu uyuyan bir canli (At, zurafa, tavuk, gergedan, kopek, kedi, timsah) gordunuz mu/
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|