Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kas yikimi covit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kas yikimi covit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kas yikimi covit
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2023 Saat 02:13
https://i.hizliresim.com/kdrl43q.jpg
Hocam umarim resimleri yukleyebilmisimdir. Annem 70 yasinda idrarda yanma yuksrk ates ve grip vardi. Birden yuruyemez duruma geldi. Covit pozitif ve kas yikimi var denildi. Bacaklarda agri ve yurume zorlugu cekiyor. 1. Gun ve 2 gun tahlileri gonderdim. Bu kas yikimi ciddi birsey mi nasil bir yol izleyelim nasil tedavi uygulayalim cekilmesi gereken bacaklardan birsey varmis ama kovit diye diger hasyaneye yollamiyorlar. 7 gun sonra demisler. Antibiyotik baslamislar buhar vermisler balgam sokucu. Buhar ve balgam sokuculeri kullanmiyor soyledim. Ancak damardan ne veriyorlar bilmiyorum. Sodyum dusuk tansiyon ilaci kullanma demisler.sodyum verdiler damardan
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2023 Saat 18:11
1- D vitamini dusuklugu arazlari var. Bir ay ara ile toplam 2 ampul Dvit3 icirin. 
2- Etli gidalari arttirin. 
3- Ilk firsatta hastaneden kacin. 
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2023 Saat 14:14
Hocam hastaneden cikartmiyorlar ancak covit karantinasi bitince kacabiliriz belki. 70 yas kadin kronik tansiyon hastasi 
 https://www.hizliresim.com/4q7vsux
 https://www.hizliresim.com/iwxaiiz
Resimleri (Hangi sekilde acilacagindan emin olamadigim icin 2 sekildedee gonderdim )
Dun ki tahlilleri hocam. 1
1.Antibiyotik kullanma dedim dogru degilmi cunku ilk antibiyotik baslamislar. 2.Egm cekilmesi gerekiyormus ancak kovit oldugu icin cekmiyorlar. Noroloji doktoru kas yikimi fazla kortizon???? baslayalim demis. Hayir dedim suan vermediler sizden gelen cevaba gore islem yaptiracagim
3.En son tahlilinde e devlete dusmedigi icin alamadim ama kreatin kinaz yine 15 bin seviyelerinde demis dr. Oyuzden kortizon uygulayalim yoksa toparlamak zor olur demisler. Dusme egilimindeyken Tekrar artmasi kotu mudur.
4.Hocam bu kas yikimi duzelmez mi annem surekli ben yuruyemeyecekmiyim artik diye agliyor. Zihinde bulaniklik yaptigini falanda soylemisler iyice strese girmis. Kas yikimi nasil duracak. 
5. Bobreklerde rahatsizlik var arada idrarda kan ve ure artiyor. dvit 3 ampul sıkinti yaratirmi kas yikimi d vitaminiyle engellenir mi d vitamini ampulu aldik.kullanalim mi
6.egzersiz kas yikimini artirir mi hareket ermeyi  fazla demisler sporcularda ogle oluyormus.

Düzenleyen toprak1 - 04 Oca 2023 Saat 17:01
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2023 Saat 18:59
1- Evet, antibiyotik gerekmiyor! 
2- SAKIN viral bir enfeksiyon suresince Kortizonlu ilac kullanmayin. 
3- Kreatin kinaz; hucre yikimini gosterir ve HER CINS Viral enfeksiyonda yukselir. Ilk defa mi goruyorlarmis?
4- Duzelir, biraz etli gidalari arttirin, hemen duzelir.
5- Dvit3 ampul, her durumda verilebilir. Yoksa bir de "Kalca kemigi kirigi" ile ugrasirsiniz. 
6- Bu durumda, ISTIRAHAT SART! Sakin "egzersiz" filan yapmasin. Yatsin, istirahat etsin. 
Bugun yazdigim cevaplari okuyun. 
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2023 Saat 19:52
Hocam cok sagolun. Serumla potasyum sodyum ve magnezyum vermisler. Internette asiri vitamin verilmesi covitte iyi degildir bagisikligi asiri guclendirip vucuda saldirmasina neden olur yaziyor. Bu bilgi dogrumu? Bu vitaminleri vermeye devam ediyor keselim mi?

Düzenleyen toprak1 - 04 Oca 2023 Saat 19:53
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2023 Saat 19:58
" asiri vitamin verilmesi covitte iyi degildir bagisikligi asiri guclendirip vucuda saldirmasina neden olur 
yaziyor"
Yok boyle bir sey.. Salagin biri ,bir yalan uyduruyor, o yalan beraberinde 40 yalan getiriyor.
Bu salaklar; vitaminlerin "bagisikligi guclendirdigi" gibi bir yalani soyleyince de arkadan boyle yalanlarin
 gelmesi dogaldir! Tipik Turk Tibbi! Yalan ustune yalan! 
Islerine geldimi, Covid'li hastaya, Serum icinde vitaminler(Bemix) vermeye de bayilirlar. 
D vitamini haric, hicbir vitamin gerekmez. 

NOT: Vucudun, viruslari farkedebilip, icinde virus olan hucrelere saldirmasi ancak, Interferon salinimi belirli
bir seviyenin ustune cikinca oluyor. Bu da; adele agrilarina sebep oluyor. Bagisiklik sistemi,icinde virus olan
hucreleri yok edemezse, hastalik suresi cok uzar hatta hayati tehlike yaratir!  
Viruslarla ilgili makalelerimi okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Oca 2023 Saat 20:01
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2023 Saat 02:16

Hocam iyiki varsiniz. Antibiyotik kesmemek konusunda direniyorlar. Bu durumda hastane mikrobu kapmasin diye onlem demeye basladilar oncedende crp yuksek diyorlardi.
1. Hocam tahlilere bakan dr kani cok dusuk tehlikeli boyutta kandaki oksijende dusmus  kan verilmesi gerekebilir demis.ama covitli hastaya kan naklide yapilmiyor mus gibi sacma lamis  ben sizden kan degerlerinin hastalik suresinde bozuk cikacagini ogrenmistim. Tahlilerde boyle birsey var mi?
2. Kreatin kinaz ck 17 bin olmus gittokce artiyor. Kas yikimi geri donusu zor olur kortizon baslayalim diyorlar bugun almadik. Bu deger cok yuksek olmasi normal degil diyorlar. Evet enfeksiyonda yukselir ancak bu kabul edilebilir yuksekligin cok cok ustundeymis. 
3.hocam annem sunu soruyor yuruyemiyecek duruma dusermiyim. Pihti atar mi ve zihin bulanikligi olurmu bu deger yuzunden korkutmuslar iyice.covit negatif olunca bu deger hic birsey yapmadan duzelecek mi? Bu olay yuzunden kas kaybi olusacak mi? 
4.d vitamini ampulu icti.

Düzenleyen toprak1 - 05 Oca 2023 Saat 02:30
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2023 Saat 03:58
Cidden, bunlar ya cok salaklar yada super cahil! WBC:7.5 bu geri-zekali hala antibiyotik veriyor.
1- Hgb:12.4 .. Hasta olmasina ragmen, gayet normal. Ne demek mis; "kani dusuk"!! Uyduruyor. Butun
 dava yatagi dolu tutmak. 
Bir baska kurban tuzaga dusurlerse, sizi hemen taburcu ederler. 
2- BUTUN viral hastaliklarda "Kreatin kinaz" yukselir. Turk doktorlari viruslari daha yeni yeni ogrenmeye
 basliyorlar.  Bu kadar cehaletleri normal. Covid den evvel, asla grip teshis etmezler, hepsine ya astim
 derler, ya da Antibiyotik verirlerdi.Bunlari ciddiye almayin.
3- D vitamini almis. Guzel. 1 hafta sonra farki gormeye baslar.
Etli gidalarini arttirsin.
Kacamiyorsaniz, disardan etli yemek getirin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.