Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hışıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hışıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 355
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hışıltı
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2023 Saat 06:07
Hocam merhabalar, 15 aylık oğlum her nezlenin gribin ardından bronşiolit oluyor. Uzun süreli balgamlı öksürük devam ediyor. Her nefes alışverişinde değil ama derin nefes alışverişi olduğunda nefes verirken hışıltı-ıslık sesi gibi bir ses duyuyorum. Doktora çok gerekli durumlar dışında gitmediğim için bu durum önemli bir sorun olur mu olmaz mı aklıma takıldı. Nefes alışta değil ama verişte o sesi duyuyorum ve derin nefes verişten sonra. Bir de hocam bu kadar sık bronşiolit olması normal mi, üstüne düşmeli miyiz? Hastalıkları genelde ateşsiz oluyor. Burun akıntısıyla(bazen su gibi başlayıp koyulaşıyor, bazen direkt koyu şekilde) başlayıp balgamlı öksürükle devam ediyor. Bu kadar sık bronşiolit geçirmesi akciğerlerde kalıcı soruna neden olur mu?

Düzenleyen NagihanKY - 31 Oca 2023 Saat 06:08
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120447
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2023 Saat 20:07
   " 15 aylık oğlum her nezlenin gribin ardından bronşiolit oluyor."
Siz de bunu yediniz!!! Oyle mi?? 
Ne yani bu cocuk 15 ay boyunca, HIC MI,Grip olmadi?? Bak su Allahin isine! 
Siz Turk cocuk doktorlarinin, ne kadar sarlatan olduklarini hala ogrenememissiniz. 
Buna da sukur, 2-3 seneye kadar her oksuren cocuga, Astim diyorlardi! 
Hele, eger, bu Gripler esnasinda; Ventolin, Flixotide, OnceAir ve benzerleri kullandi iseniz, doktorlardan
 cikamazsiniz. "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okuyun. Sonra da, "Oksuruklu Hastaliklar Tablosunu" iyi
inceleyin. 
Sonra; Makale ve Sabit Forum yazilarini okuyun. Ondan sonrada bugunden geriye giderek, soru-cevaplari 
okuyun, yediginiz kaziklarin boyutunu anlarsiniz. 
Sadece Grip icin anlattiklarimi( Limonlu bal, Serum Fiz., ColdMix ve gerektiginde sicak buhar) uygulayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Oca 2023 Saat 20:08
Yukarı Dön
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 355
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2023 Saat 22:32
Hayır hocam ben şuana kadar 2-3 kere doktora götürmüşümdür. Onlarda da hep bronşiolit denildi. Dediğiniz gibi havalar ve astım-alerji ilaçları verildi. Ben hiç birini kullanmadım. Şuana kadar hiç antibiyotik kullanmadı, doktorlar 3 kere antibiyotik yazdılar onların hiç birini kullanmadım. Birisini ablasının strepA testi pozitif çıktığı için hiç belirtisi olmadığı halde oğluma da antibiyotik yazdılar 6 aylıktı tek sebebi onunda testinin pozitif çıkmasıydı aynı evde olduğu için doktor oğluma da test istedi ki oğlumda hiç bir belirti hastalık dahi yoktu. Zaten o günden sonra doktora gitme sayfasını kapattım. Evet sürekli balgamlı hırıltılı öksürük oluyor her grip nezle sonrası, ben ilaçsız doğal yollar ile geçiriyorum hep. Ama öksürük hiç geçmiyor bi yandan da acaba başka sorunlar doğar mı diye düşünmeden edemiyorum. Öksürük tablosuna baktım hocam ama hiç birisi bize uymuyor.

Düzenleyen NagihanKY - 31 Oca 2023 Saat 22:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120447
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2023 Saat 00:31
Oksuruk, hastalik DEGILDIR! Vucudun savunma mekanizmasidir. Gerekli oldugunda, sahis oksurur! 
SAKIN Turk doktor akli ile oksuruk kesici ilaclari, Astim ve Allerji ilaclarini kullanmayin.
Uzun senelerden beri bu assagilik sahtekarligin devam etmesi, doktorlara getirisinin anormal karli olmasi
nedeni iledir. 
Aynen devam edin ve sakin korkmayin. Okumaya devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.