|
Havale |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Nusya Ela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 53 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nis 2023 Saat 01:41 |
6 yaşında oğlum grip geçiriyor. Akşam yatarken çok hafif ateşi vardı ateş düşürücü vermedim gece 1 gibi ateşi çıkmıştı. uyandı bilinci yerindeydi . Kolum uyuştu iğneler batıyo dedi birkaç saniye sonra geçti sonra öbür kolu için sonra bacağı için aynılarını söyledi ve yanağını .görünürde bir şey yoktu kasılma gibi anlattıklarından kasılıyor diye bağırdı ağladı ve her biri bir iki saniye sonra geçti. sonra kasılmalar geçince kalktı tuvalete gitti bilinci yerindeydi konuştu yatıp uyudu bn korktum ateş düşürücü verdim uyurken arada hayal görüp konuştu Bu ne oluyor havale mi geçirdi acaba havalede kaskatı bir kasılma ve dıştan belli olmuyormu birde bilinçsiz olmuyormu bilinci yerindeydi ama biraz saçma konuştu? Yardımcı olur musunuz hafif bir havale mi geçirmiş oluyor?
|
|
![]() |
|
Nusya Ela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 53 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
![]() ![]() ![]() ![]() |
Birde biraz hayali birşeyler görüyor gibiydi. Yazılarda okuduğum vücut kasılır sağa sola sallanır titreme olur diyor bizde titremede sallanmada olmadı. Hatta kasılmayı bn görmedim bile. Kendisi çekiliyor diyip gösterdi. Havalede bunların olması şart mı? yarın kaplıcaya gitmeyi düşünüyorduk otel odası şeklinde. Suyunu ılık ayarlasak da ateşli olmasına havale geçirmesine etki eder mi? Ve 6 yaşında çocuk için kaplıca zararlımıdır. Yardımlarınıza çok ihtiyacım var .
Düzenleyen Nusya Ela - 18 Nis 2023 Saat 10:53 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118567 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Havale DEGIL!
Muhtemelen; Enfeksiyoz Mononukleoz geciriyor. Ilk sayfadaki, Yazarlar kismindan makale listemden: "Alice in Wanderland Sendromu" makalemi okuyun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Merhaba Kadir Bey 7 yaşında oğlum Nisan ayında ateşlendiğinde size yazmıştım Alice wanderland sendromu demiştiniz fakat sonraki her ateşi çıktığında böyle olmaya başladı . Halsizlik keyifsizlik ve uykusu oluyor uyuyor bağırarak uyanıyor bacaklarının ellerinin acıdığını kasıldığını söylüyor ama görünürde bir şey yok. Uyurken çişi geldiğini söylüyor tuvalete bölgesini tutarak ağlıyor bir beş dakika hiçbir şey olmamş gibi oluyor. Belinin ağrıdığını söylüyor.uyandığında korkuyorum diyor biraz da hayal görüyor galiba uykusunda ara ara sayıklıyor. Bu havale başlangıcı mıdır ? Ya da neden her ateşlendiğinde böyle kol bacak ağrıları oluyor. Ateşi çok yükseliyor halsizde olunca mecbur ateş düşürücü veriyorum calpol dolven dönüşümlü. İlk bir iki saat hiç etki etmiyor sonra hafif düşüyor 4 saat dolmadan tekrar çıkıyor.özellikle calpol hiç etki etmiyor. Calpolu hiç vermesem 6saatte bir sadece Dolveni versem olur mu? Bu neden acaba bu aşamadan sonra hastneye mi gitmeliyim? Cevabınız için çok teşekkür ederim
Düzenleyen Nusya Ela - 05 Tem 2023 Saat 03:02 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Hocam mesela Akşam 22:15 de calpol verdim saat 1 de yeni düşmeye başladı 1 saat sonra tekrar çıktı saat 2 de 1 kaşık dolven verdim hep bu şekil oluyor . Neden ateş düşürücü bu kadar süre etki etmiyor Ve ateşliyken de bu belirtiler var? Ateş düşürücü vermede iç ateşi düşürmeden soğuk duş yaptırmayın demişsiniz ateş düşürücü verdiğim halde düşmediğinde ılık duş yaptırmıyorum yaptırmalı mıyım?
Düzenleyen Nusya Ela - 05 Tem 2023 Saat 02:16 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118567 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ateş; vücudun savunma mekanizmasıdır. Bulaşan bütün mikroplar; 36.5 dereceye göre uyum sağlamışlardır.
38 ustu ortamlarda, metabolizmaları artar ve dirençleri azalır. Siz ateşi düşürdükce, mikroplar size şükran kalırlar! Şu demode 20. Asır tedavilerini bir bırakın artık. Artık hastalık arazlarını gidermeyi tedaviden saymıyoruz. Ateş, öksürük, ishal, kusma, hatta havale; tamamı vücut savunmasıdır. Bunlarla uğraştığınız sürece asla doktorlardan çıkamazsınız. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Haklısınız fakat ateşi o kadar artıyor ki sürekli baş vücut ağrıları halsizlik ve korkular bağırarak uyanmalar olunca ister istemez korkuyorum. Yemek yemeyi bile kesip güçten düşüyorlar. Dolvenin kullanımında 20kg da 20 ml. Demişsiniz. Peki 29 kiloysa 580 ml. Yapıyor . Ozaman günde 4 kere bir buçuk kaşık mı vermeliyim. Veya Calpolle kilo başına 60mg dan demişsiniz 1740 ml. 4 kere bir kaşık mı vermeliyim? Calpolle dönüşümlü nasıl vereceğim? Ölçüyü yanlış verip zehirlemekten korkuyorum.
Düzenleyen Nusya Ela - 12 Tem 2023 Saat 01:24 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|