|
5.ay |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
melmus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 304 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 May 2023 Saat 13:07 |
Hocam 5 aylik kontrole gittik bugun kiz bebegim 5.gun kilosu 3070 47cm suan 7500 kilo boy 65 cm doktora gecen ay demire baslamadim dedim olcturmeden istemedim dedim doktor artik olcmuyorlar cunku vucut ihtiyaci oluyor bebeklerin dedi beslenme yeterli olmadigi icin dedi bunuda sac dokulmemiz var hocam o yuzden soyledi demir sart diye. Normal mi sac dokulmesi kutu sut kullaniyoruz hocam birde ek gida corba vs. Devit damla 3 damla veriorum. Gunde 6 ogun beslenmemiz var 3 ek gida 3 sut seklimde sutu 500 ml aliyor. Yogurt ile 600 ml oluyor. Nasil beslenmemiz hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2cm boy, 500gram ağırlık fazlası var. 6 aylık kız çocuk cesametinde.
1- SAKIN Demir ilacı başlamayın.. Bebekler doğduklarında 16g/dL civarında olan Hgb bu aylarda 10g/dL'ye düşer. Bunun ile iligi tafsilatlı yazıları da bugünden geriye giderek okuyun. Bu Hgb değerindeki düşmeye; "Yeni Doğanın Fizyolojik Anemisi" dsenir ve ASLA Demir verilmez. 2- Bebekleri saçları bu aylarda DÖKÜLÜR!! O kadife kıvamındaki bebek saçı dökülecek ve erişkin tip saç gelecek! Sakın bunun için bir şey yapmayın. İlk sayfada: "yazarlar" kısmında, "Yeni Doğan Özellikler" adlı makalemi okuyun. 3- Tabiat enayi değildir..Hata da yapmaz! Anne sütünde Demir oranı düşüktür ama hiçbir gıdada olmadığı kadar emilimi %100 dür! Demir ilacı gerekmez. 4-Dördüncü ay bitiminden sonra "Kutu sütlerine "geçebilirsiniz. Evet, 600ml'ye yoğurt ve sütlü tatlılar da dahildir. 5- D vitamini; günde 1000 ünite olacak şekilde verin. |
|
![]() |
|
melmus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 304 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam cok tesekkur ederim demir yazilarini okudum hocam oyuzden yazdim size sac olayini kacirmisim olculerimiz guzelmis cok sagolun hocam kutu sut yaramis iyiki mamayi biraktim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|