|
Antibiyotik sonrası bayılma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mesli ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2020 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 May 2023 Saat 12:57 |
Degerli hocam, 38 yas kadın. 1 haftayı aşkın boğaz ağrısı, öksürükle gecti 1 haftadan sonra ateş titreme yutkunamıyorum zorluk. Kulak burun boğaz doktorua gittim bademciklerin kötü iltihap var dedi bana 12 saat arayla vurulmak üzere Klindan 600 mg/4 ml (klindamisin) 6 enjeksiyon verdi. İlk 2 enjeksiyonu oldum herhangi birsey olmadi. 3. Enjeksiyonu olduğumda 10 dk sonra mide mulantisi istifra gözüm karardı bayıldım. Genelde antibiyotikler dokunuyor göz kararması baygınlık hissi yaşıyorum. Geri 3 enjeksiyon kaldı. Sizce devam etmeli miyim yeterli olur mu ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne oluyor da, İĞNE veriliyor??? Ağızdan ilaç alamıyacak bir durumunuz mu var??
Ateşiniz olmuyorsa, zaten antibiyotik gerekmez. Ateşiniz varsa; Klamoks 1000 veya benzeri bir ağızdan alınan antibiyotikler de aynı işi görürler!!
|
|
![]() |
|
Mesli ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2020 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
https://www.hizliresim.com/mqvedto
Hocam fotograf gonderdim. Tek taraflı bademcik iltihaplanma var. Klindan 600 3uncu enjeksiyonu oldum hiç iyileşme yok, ates devam ediyor. Öksürük tikiyor yatınca. Bugun başka bir doktora gittim Kriptik Tonsilit dedi. Deposilin1.2im cliacil mega tablet, majezik gargara, nimelid yazdı. Ne yapmalıyım Hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
İyi de!!! Sizde antibiyotiklik bir durum YOK!! Enfeksiyöz Mononükleoz denilen VİRAL bir hastalık!
1 hafta ateş yapar, Kan sayımında MONO değeri yüksek çıkar. Antibiyotik kullananlarda, döküntü olma ihtimali de artar. İkinci doktor, birincisinden de antika!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 May 2023 Saat 21:10 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok tesekkur ederim hocam. Ben şimdi kan tahlili vermek istiyorum. Yalnız 3 tane antibiyotik enjeksiyon oldum. Atesim çıkarsa ağrı kesici dışında ilac kullanmiyorum. Eğer enfeksiyoz mononukleoz ise antibiyotik kullandığım için mono% değeri oldugundan dusuk çıkar mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hiçbir Antibiyotik; E.M. dahil hiçbir virüs üzerine etkili değildir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|